Split i dalje omiljeno turističko odredište – unatoč povećanju broja zaraženih!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Unatoč povećanju broja zaraženih, Split je i dalje omiljeno turističko odredište mladima iz cijele Europe. Samo u prvih 12 dana kolovoza ostvareno je 30% svih dolazaka i noćenja u 2020. godini.

Ekipa HRT-a provjerila je kako se provode tijekom noći i krše li se mjere Nacionalnog stožera.

Splitska riva. Pola sata do ponoći. Mladi stranci žele se zabavljati po klubovima, ali neće moći ove noći. Zbog porasta broja zaraženih radno vrijeme barova je ograničeno.  

Ali zato mogu u restorane. Snalažljivi ugostitelji pronašli su “rupu” u odluci nacionalnog stožera i ma kakvu ponudu imali, mogu raditi do 2 sata. I mnogi ih zato smatraju novim potencijalnim žarištima.

Ali moglo bi ih biti pa iz Hrvatske gospodarske komore mole ugostitelje da se uozbilje i ne pokvare dosadašnje sjajne rezultate.

– Pokazali smo da možemo biti dobri, da možemo biti odgovorni i sada želimo da se svi i dalje nastavimo držati svih epidemioloških mjera jer samo je to put kako možemo produžiti turističku sezonu. – govori za HRT Joze Tomaš, predsjednik Županijske komore, HGK Split.

I uz preciznije smjernice – postaviti dobre temelje za sljedeću. Zna to i gospođa Anka, koju smo na rivi susreli nekoliko minuta poslije ponoći.

– Zatvaramo, spremamo sve, poštujemo pravila. – ističe Anka Mikulić, vlasnica ugostiteljskog objekta.

Morat će se tako i ubuduće jer mladi željni zabave u Split ne prestaju stizati – i ovdje se, unatoč svemu, i dalje osjećaju sigurno. No pitanje je – do kada. 

Share.

Leave A Reply