Split ide na izbore. Puljak i Ivošević podnijeli ostavke

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Split ide na nove izbore!

Gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenik Bojan Ivošević podnijeli su ostavke, javlja N1

“U nove izbore idemo zajedno kao pobjednički tim. Zamjenik Ivošević i ja ćemo dati ostavke, a zamjenik Kuzmanić ostaje kao povjerenik do sljedećih izbora, on će se brinuti da hladni pogon funkcionira i neće sudjelovati u kampanji. Kao što ste vdjeli jučer, sve političke opcije se slažu da se raspusti Gradsko vijeće. Ja mislim da bi bilo dobro da to bude što prije, da idemo zajedno na izbore i da tako uštedimo novac poreznih obveznika”, rekao je Puljak.

“Ovo nije iznuđena ostavka, gradonačelnik je praktički nesmjenjiv. Ja sam mogao odabrati da do kraja godine budem gradonačelnik i to ste možda navikli u hrvatskoj politici da se ljudi grčevito drže za fotelje, ja nisam takav čovjek. Ja se svojih građaa ne bojim i ja ne želim biti gradonačelnik koji nema podršku svojih građana i ja sam siguran da je imam i sada”, rekao je Puljak.

“Dogradonačelnik nije niti ukrao, niti lagao, niti ikoga prevario. U ovakvim teškim odlukama ja se uvijek zapitam što je istina ili ne. Je li istina da je životno prijetio novinarkama? Ne. Ja li istina da je neprimjereno komunicirao? Je i to nismo opravdavali”, kaže.

U nastavku je govorio Ivošević. Rekao je da još nema optužnicu:

“Vjerujem da ste i vi sami prokomentirali više nego dovoljno puta, ja ju neću komentirati. To je pravni postupak i ja vjerujem da ću dokazati svoju nevinost. Svi možete građane pitati za mišljenje i oni će vam reći”, rekao je.

Share.

Leave A Reply