Split: Kreće uređenje Pazara, u planu su i ostale gradske tržnice

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Govoreći o projektima na današnjem obraćanju novinarima, gradonačelnik Ivica Puljak posebno se osvrnuo na novi pristup upravljanja gradskim tržnicama i uvođenje reda u ovaj segment a koji, kako je najavljeno, započinje uređenjem centralne splitske tržnice – Pazara.

– Jedan od prvih koraka koji čini tvrtka Parkovi i nasadi pod vodstvom novog direktora, Siniše Gašparevića, je uređenje tržnica u Splitu koje će započeti s Pazarom“, kazao je gradonačelnik Puljak kazavši kako je ideja da Pazar i dalje ostane mjesto života i mediteranskog štiha, ali da se uredi i to, postupno, po etapama. 

– Prva etapa tog uređenja je da od 1.1. iduće godine neće više biti štandova uz Hrvojevu ulicu. Oslobodit ćemo istočni zid Dioklecijanove palače, a štandove premjestiti na drugi, južni dio Pazara. Nakon toga će se sljedeće godine, a za što su predviđena sredstva u proračunu, rekonstruirati Hrvojeva ulica te etapno rekonstruiranje ostalih dijelova Pazara“, objasnio je gradonačelnik.

Na pitanja o budućem statusu zakupaca štandova gradonačelnik je istaknuo kako se sve će se odvijati u transparentnom procesu javnih natječaja u kojem će oni koji ponude najbolje uvjete dobiti pozicije za štandove. 

– Sve što se radi u ovome gradu pa i ovom segmentu mora se raditi i radi se potpuno transparentno i putem javnih natječaja. Ono što sigurno možemo garantirati zakupcima da neće biti nikakvog namještanja i preferiranja ikoga, da će sve biti javno i transparentno. Rezultat tog procesa će biti da će oni koji to žele i koji dobiju na javnom natječaju nastaviti svoje poslovanje. Nikoga ne želimo ugroziti već svima pružiti iste šanse, a već smo pokazali da ovaj grad postaje grad istih šansi za sve građane“, poručio je gradonačelnik Puljak.

Također je izvijestio da se razgovara i o planovima za ostale gradske tržnice za koje postoji Plan razvoja te da će se predložiti i sjednica Gradskog vijeća na tu temu. 

– Plan razvoja tržnica je dosta ambiciozan. Pomoći ćemo parkovima i nasadima da se on realizira jednim dijelom iz proračuna, iz sredstava od najma štandova, a pokušat ćemo projekt prijaviti i na EU fondove jer postoji naznake da bi neki mogli biti upravo za tu namjenu“, zaključio je gradonačelnik ovu temu.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply