Splitska policija poziva na oprez: Tijekom vikenda provodit će akcije na cestama

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Posebno će se sankcionirati prekršaji prekoračenja brzine, konzumiranja alkohola, nekorištenja pojasa i kaciga te korištenje mobitela

Na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske će se tijekom nadolazećeg vikenda, a posebno u večernjim i noćnim satima tijekom petka i subote, provoditi pojačane aktivnosti u prometu. 

Posebno će se zahvaćati prekršaji upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prekoračenja brzine, ali i ostali prekršaji koji su najčešće povezani s prometnim nesrećama s najtežim posljedicama kao što su korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, nekorištenje sigurnosnih pojaseva za vrijeme vožnje i kaciga na mopedima i motociklima, te upravljanje neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilima.

– Poštujte prometne propise, prilagodite vožnju stanju i uvjetima na kolnicima, ne sjedajte za volan ukoliko ste prethodno konzumirali alkohol ili druga opojna sredstva! Budite odgovorni sudionici u prometu, jer odgovornim ponašanjem čuvate sebe i druge! – poručili su iz policije.

Share.

Leave A Reply