Splitski bend 058 odlazi u Ameriku, a snimit će i album u studiju u kojem su snimali Elvis Presley i Johnny Cash

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Splitski americana bend 058 krajem listopada odlazi na putovanje po Americi. Nastupit će u nekoliko gradova, a snimit će i live session album u prestižnom SUN studiju u Memphisu, gdje su snimali legendarni Elvis PresleyJohnny CashJerry Lee i mnogi drugi. Ponovno će nastupiti i na  Texas Country Music Awardsu, na kojem su osvojili nagradu za najoriginalniju glazbu.

Iza sebe imaju uspješne singlove na hrvatskom i engleskom jeziku, a sudjelovali su na domaćim i inozemnim festivalima. Njihov odlazak na američku turneju prati aktualni singl simboličnog naslova ‘Bijeg’. To je ujedno i njihov najavni singl za prvi studijski album u izdanju Croatie Records. Glazbu je skladao Branko Mamut, tekst je osmislila Ivana Pinčić, a sve skupa aranžirao i producirao Ivan Cinotti u Extra Music studiju u Kaštel Štafiliću. Pjesmu prati video spot u režiji Tonija Banova.

Splitski americana bend 058 je glazbeni projekt na kojem je gitarist i skladatelj Branko Mamut 2012. godine okupio sjajan tim glazbenika kako bi ispričao svoju glazbenu priču. Članovi grupe 058 su: Branko MamutNera ŠulentićPredrag LovrinčevićNikša OrlandićZvonimir Šulentić Ivan Cinotti. Iz njihove suradnje stvorila se pozitivna i kreativna energija te projekt proširila na snimanje autorskog albuma na engleskom jeziku namijenjenoga prvenstveno stranom, ali i domaćem tržištu.

Raznovrsnost osobnosti i stilova glazbenika koji su našli zajednički jezik u ovoj priči stvorila je neobičan, jedinstven i eklektičan glazbeni kolaž. To je spoj koji pršti energijom i toplinom, a pokreće ga isključivo ljubav prema glazbi.

Preuzeto sa: dalmatinskiportal.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: