Splitski gradski vijećnici odlučivat će o smanjenju Upravnih odjela u Banovini, u ponedjeljak će dobiti i prijedlog proračuna za iduću godinu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na novoj sjednici Gradskog vijeća naći će se prijedlog smanjenja ustrojstvenih jedinica u Banovini pa će Upravnih odjela, izglasaju li tako gradski vijećnici, biti osam umjesto 12. Rezultat je to procesa i analize zaposlenika i stručnjaka Ekonomskog fakulteta, kako je u Banovini izvijestio splitski gradonačelnik Ivica Puljak. U Gradskoj upravi provedena je anketa među zaposlenicima.

– Cilj je modernizacija poslovanja, informatizacija poslovnih sustava i procesa, protočnost, poboljšanje interne komunikacije, jasnija i primjerenija raspodjela posla, brže i efikasnije provođenje odluka i pružanje usluga građanima – rekao je gradonačelnik govoreći kako nastoje otkloniti manjkavosti od ranije.

U ponedjeljak će vijećnici dobiti prijedlog proračuna za 2022. godinu koji je, ustvrdio je, štedljiv i razvojan u isto vrijeme.
– Nadam se da će ga i vijećnici usvojiti na sjednici Gradskog vijeća u prosincu.

Bageri su već trebali biti na Žnjanu u ulici Ivana Pavla II., kazao je netom prije susreta u Banovini, u središnjici HDZ-a u Sinjskoj ulici, Vice Mihanović, šef splitske stranke.
– Mi ćemo Ulicu Ivana Pavla II. napraviti. U planu nam je da je počnemo raditi bez obzira što Vlada još nije dodijelila koncesiju za Žnjan. Šest mjeseci treba im da dostave jedan papir – požalio se opet Puljak i odgovorio na navode Mihanovića kako je Split taoc ambicija obitelji Puljak.

– Moje su ambicije da grad Split postane najbolji grad u ovoj regiji. Tome sam posvetio sada svoju karijeru i napustio sam onu znanstvenu koju sam gradio 27 godina. Split će biti glavni grad promjena.

Od prije nekoliko dana gradonačelnik je i u novoj ulozi, onoj predsjednika stranke Centar, ali je novinarima rekao da će on ostati posvećen Splitu, zbog svih njegovih sugrađana.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply