Splitski vepar i dalje je u điru po Marjanu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Splitski vepar koji već neko vrijeme slobodno šeta Marjanom, i dalje je u điru po omiljenoj gradskoj park-šumi. Viđen je ponovo danas, oko 16.30 sati, a uspio ga je snimiti jedan naš čitatelj sa ceste putjužne strane od marjanske zastave.
Podsjetimo, zadnji put nam je video snimku poslala čitateljica koja ga je susrela krajem prošle godine, 26. prosinca, na marjanskoj trim stazi.

Sad već nije šala, postaje hladnije i vepar se sve više približava mjestma gdje je više ljudi, manjih životinja, nadamo se samo da neće postati agresivniji i krenuti u nekakav napad.

Nije ugodno niti sresti ovu životinju, ma “ni u podne”, a kamoli kada već sumrak polako pada na Split, jer po Marjanu je uvijek skupina sportaša, profesionalaca i rekreativaca, koji ponekad i nenamjerno mogu uznemiriti vepra.

Lovci su već ranije sumnjali da se radi o istom vepru koji se baš toliko dobro udomaćio da je odlučio provesti godinu dana među marjanskim stablima.
Očito je da se za sada sklanja od ljudi, ali lovci svakako preporučuju da u slučaju susreta treba biti miran, polako se odmaknuti i ništa ne poduzimati. Nezgodno može biti ako je s ljudima pas u šetnji jer se može zaletjeti na veliku životinju i pritom stradati.Ž

Uglavnom, kako stvari stoje u lov na vepra će se krenuti na proljeće kada se dobiju sve suglasnosti i to bi trebali obaviti članovi dvaju splitskih lovačkih društava. Ideja je da se ovog stanovnika Marjana ulovi i premjesti, a ako baš bude opasan po ljude da se organizira i odstrel.

Za sada je pat pozicija, vepar ili više njih šetaju Marjanom, građani ih slikavaju, a suživot, iako ne baš ugodan funkcionira. Do kada? Nadajmo se sve do konačnog rješenja “slučaja vepar”.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply