Splitsko sveučilište dobro se pobrinulo za studente u domovima i strance na razmjeni: osigurana im je čak i dostava hrane u slučaju da imaju koronu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iako trenutno ne bilježe lošu epidemiološku sliku među studentskom populacijom, Sveučilište u Splitu je iz mjera opreza, a s obzirom na situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji, upozorilo studente u domovima što im je činiti ukoliko sumnjaju na zarazu koronavirusom ili su pozitivni na COVID-19.

Također, imaju razrađene protokole ponašanja i za slučajeve da se radi o (potencijalno) korona-zaraženim studentima na razmjeni. Na Sveučilištu smatrajau da će im jasno definirane procedure postupanja pomoći u lakšem snalaženju u potrebnim koracima od pojave simptoma i testiranja, kao za i pitanja smještaja i prehrane.

Navode i u slučaju da je student pozitivan na Covid-19 smješten u privatnom smještaju i potrebna mu je pomoć za vrijeme izolacije (prehrana ako živi sam/a, lijekovi itd.) može kontaktirati Studentski centar.

Za svaku je pohvalu da je svim tim studentima pružena do u detalje razrađena pomoć: od prioritetnog testiranja do alternativnog smještaja, ali i organizirane prehrane. 

izvor:slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply