Splitsko Sveučilište još jednom pokazalo veliko srce. U samo pet dana za Ukrajince koji su smješteni u našoj županiji napunili tri kombija prehrambenih i higijenskih potrepština

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sveučilište u Splitu u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Split prikupilo je prehrambene proizvode i higijenske potrepštine za raseljene osobe iz Ukrajine koje su svoj privremeni dom pronašli u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Humanitarna akcija trajala je pet dana, a pomoć se prikupljala na svim fakultetskim sastavnicama, odjelima i samostalnim studijima Sveučilišta u Splitu.

Prilikom predaje prikupljene pomoći Gradskom društvu Crvenog križa Split, ravnatelj, Tomislav Gojo, zahvalio je Sveučilištu u Splitu na ovoj hvalevrijednoj akciji i empatiji koju su svi oni koji su sudjelovali u prikupljanju pomoći pokazali prema prognanima iz Ukrajine. 

Marijan Bašić, koordinator i voditelj infrastrukture i infrastrukturnih projekata Sveučilišta u Splitu, zahvalio je svim studentima i svim zaposlenicima što su opet pokazali veliko srce i jedinstvo kada je trebalo pomoći ljudima u nevolji.

U pet dana prikupljeno je, dupkom puna tri kombija, neophodnih prehrambenih i higijenskih potrepština.

Marijan Bašić zahvalio se i rektoru Draganu Ljutiću koji je prepoznao trenutak i pozvao cijelu splitsku sveučilišnu zajednicu da pokaže solidarnost prema potrebitima. 

– Danas sam posebno ponosan što sam član splitske sveučilišne obitelji, zaključio je Bašić.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply