Starta projekt Grada Splita za splitske umirovljenike u zlatnom dobu – Moj zlatni Split

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
U narednim fazamarealizacije projekta Moj zlatni Split cilj je obuhvatiti sve umirovljenike u Gradu Splitu.
 
U splitskoj gradskoj upravi 26. srpnja održana je prezentacija projekta Moj zlatni Split, a na konferenciji za medije sudjelovali su gradonačelnik Andro Krstulović Opara, zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš, voditelj projekta u OTP banci Antun Gustav Matejčić, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Magda Vrvilo te pročelnik Upravnog odjela za financijsko upravljanje i kontroling Dragan Brtan.

Konferenciju je otvorio gradonačelnik pokazujući karticu koja označava novo doba u pogledu potpora za splitske umirovljenike, potvrđujući da je ovim projektom ostvario jednu od točaka predizbornog programa. 

Kartica, koja će od sljedećeg tjedna pristizati na adrese umirovljenika, imat će dvostruku ulogu – bit će platno i identifikacijsko sredstvo. Naime, početkom mjeseca korisnicima kartice uplaćivat će se mjesečni iznosi u visini od 100 do 300 kn, ovisno o kategoriji, a iste će moći koristiti u poslovnicama trgovačkog centra Tommy u Splitu. 

Osim toga, kartica ima i društvenu dimenziju. Projektom je ponuđena paleta društvenih sadržaja koji će splitskim umirovljenicima u zlatnom dobu omogućiti aktivniji društveni život, a kartica Moj zlatni Split služit će im kao ulaznica. Gotovo svi sadržaji su besplatni, a ostali su dostupni uz velike popuste u ustanovama u kulturi i sportskim klubovima, kojih je gotovo 40. 

– Ovo je prvi ovakav projekt u Hrvatskoj i ponosni smo što je ova ideja potekla iz Splita“, istaknuo je gradonačelnik.

Tom prigodom zahvalio se i glavnom partneru na ovom projektu OTP banci, na čelu s predsjednikom Uprave Balázsom Békeffyem, kao i članu Uprave Zvonimiru Akrapu budući su podržali ovaj projekt, te Antunu Gustavu Matejčiću, voditelju razvojnog tima projekta u okviru OTP banke, jer je riječ o jedinstvenom projektu za koji je trebalo razviti poseban sustav.

– Prvi put povećane su pojedinačne mjesečne potpore za umirovljenike od 15% do 35%, ovisno o kategoriji, rekla je zamjenica Hrgović Tomaš te dodala kako je u dva mjeseca prikupljanja zahtjeva 2000 pozitivnih rješenja, točnije 82% od ukupno obrađenih zahtjeva umirovljenika, koji ovih dana mogu očekivati kartice na adresama. 

Pročelnica Vrvilo, istaknula je da uvođenjem kriterija koji dosada nisu postojali dolazi do pravednije raspodjele sredstva, odnosno da kartica i potpore koje se njome ostvaruju odlaze u prave ruke.

Nakon realizacije ove prve faze projekta Moj zlatni Split nastavit će se daljnje prikupljanje zahtjeva i razvoj novih usluga za nadolazeće razdoblje, te je ovo ujedno i pozivnica splitskim umirovljenicima starijim od 60 godina s mirovinom do 2000,00 kn da predaju zahtjev u Gradu Splitu, ukoliko to dosada nisu učinili. 

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply