Što se više čeka na dovršetak ove ceste koja vodi do šoping centra? ‘Bez obzira na poteškoće, 500 metara na ravnom terenu i bez kuća u blizini ne bi se smjelo graditi 11 godina‘

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Završnih 150 metara Ulice Hrvatske neovisnosti koju smo nazvali Ulicom “Čežnja“, a vodi do centra City centre ona, konačno je došla do samog otvorenja pred sam kraj ove godine kad je kupovina građana pojačana pa su gužve oko trgovačkog centra nepotrebno povećane stvarajući nervozu kod vozača- poručuje dr. Joško Kalilić, umirovljeni splitski liječnik i bivši pročelnik Ureda za zdravstvo Splitsko- dalmatinske županije, koji nerijetko ukazuje na gradske probleme.

– Navodno, još samo treba staviti prometne oznake da vozači znaju kad dođu do ulaza u trgovački centar da po želji mogu ravno ući u njegovu garažu ili ako žele mogu skrenuti lijevo (zapadno) u Vukovarsku ulicu prema Splitu, što je također jasno svakom vozaču, pa je potpuno nerazumljivo zašto se čekalo više od 6 mjeseci za konačno otvaranje- dodaje.

Ulica Hrvatske neovisnosti ima najveću ulogu, govori, za one vozače koji dolaze s istoka grada i žele bez dugog čekanja i velikih gužvi ući direktno u trgovački centar. Oni vozači koji žele voziti u smjeru centra grada nemaju nikakvog razloga voziti do trgovačkog centra pa onda skrenuti u Vukovarsku ulicu da bi nastavili vožnju prema centru grada. Ulica Hrvatske neovisnosti može biti dobra alternativna zaobilaznica u slučaju prometnog zastoja na cesti D8 od Lovrinca prema gradu.

– Konačnom požurivanju oko otvaranja ovih zadnjih 150 metara Ulice Hrvatske neovisnosti treba zahvaliti lokalnim medijima koji su o tom prometnom problemu više puta izvještavali, upozoravajući nadležne, da je krajnje vrijeme da se taj mali dio ulice otvori, tim više, što su završni građevinski radovi (asfaltirani kolnik, nogostupi, potporni zidovi, ulična rasvjeta) dovršeni prije više od šest mjeseci pa se taj dio ulice mogao već davno pustiti u promet bez oklijevanja i zapreka- ističe dr. Kalilić pa dodaje kako su neki vozači kao prečicu koristili makadamski put kroz travu i grmlje kako bi na taj način izbjegli gužvu na raskrižju Vukovarske i Lovrinačke ulice i tako čim prije stigli do trgovačkog centra.

Izgradnja Ulica Hrvatske neovisnosti počela je prije 11 godina. Ona ima izuzetno važnu prometnu ulogu, ističe dr. Kalilić, jer spaja državnu cestu D8 s Vukovarskom ulicom pred samim ulazom u trgovački centar City center one.

Bez obzira na eventualne pravno-tehničke i možda financijske poteškoće koje su navodno pratile gradnju te ceste, ulica u gradu kao što je Split, u ukupnoj dužini od 500 metara na ravnom terenu i bez kuća u blizini, ne bi se smjela graditi tako dugo, zaključuje Splićanin.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply