Studenti, evo para za mobilnost: Grad Split dijeli 125 tisuća kuna financijske potpore za studijski boravak u inozemstvu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na Poziv za dodjelu naknade dijela putnih troškova studentima odabranima za ERASMUS+ mobilnost u svrhu studija u akademskoj godini 2020/2021., koji je Grad Split raspisao krajem siječnja ove godine, stigle su 84 prijave od kojih su sve prihvaćene, izvijestili su iz Banovine. 

Tako će u okviru raspoloživih sredstava iz Proračuna Grad Split dodijeliti ukupno 125 tisuća kuna financijske potpore za studijski boravak u inozemstvu u najvišem iznosu do dvije tisuće kuna po studentu.

– Preostali iznos od ukupno 200 tisuća kuna, koliko je gradskim proračunom za 2021. predviđeno za ERASMUS+ mobilnost, dodijelit će se na jesen kad je planirana objava novog Javnog poziva za iduću akademsku godinu, objasnili su iz Grada Splita. 

Inače, Grad Split je u akademskoj 2020./2021. godini, kroz pozive za dodijele naknada financijski podržao ukupno 107 studenata. Realizacijom sredstava iz posljednjeg u zbroju sa prethodnim natječajem za zimski semestar u protekloj 2020. godini ukupno će se za akademsku 2020./2021. godinu dodijeliti 162 tisuće kuna splitskim studentima.

Share.

Leave A Reply