Studentima slabijeg imovinskog stanja financijska potpora od 800 i 1000 kuna mjesečno

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U tekućoj akademskoj godini Grad Split planira dodijeliti financijske potpore studentima iz socijalno ugroženih obitelji za koje su u Proračunu osigurana dva milijuna kuna. Poziv za dodjelu potpora studentima iz socijalno ugroženih obitelji  objavljen je danas na Službenoj Internetskoj stranici Grada Splita ( www.split.hr) a pravo na financijsku potporu ostvarit će svi prijavljeni koji ispunjavaju uvjete.

Radi se o sustavnoj podršci studentima slabijeg imovinskog stanja kako bi, uz marljivo učenje, sa što manje prepreka ravnopravno sudjelovali u obrazovnom procesu te u konačnici razvili svoje potencijale.

Mjesečna potpora Grada za studente slabijeg imovinskog stanja iznosi 800 kuna ukoliko studiraju u Splitu i 1.000 kuna ukoliko studiraju van Splita. Prošle godine pravo na financijsku potporu ove vrste ostvarilo je 120 splitskih studenata.

Prijave na ovaj Poziv podnose se na obrascu koji se može pronaći na mrežnoj stranici www.split.hr ili u pisarnici Grada Splita. Prijava se upućuje preporučenom poštom na adresu Grad Split – Upravni odjel za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, Obala kneza Branimira 17, 21000 Split, s naznakom „Prijava za dodjelu potpore“, a može se i osobno predati u pisarnici Grada Splita na istoj adresi.

Zainteresirani studenti koji ispunjavaju uvjete iz poziva mogu se za primanje potpore javiti do kraja travnja 2022. godine, ali važno je naglasiti da prijava podnesena do 30. studenoga 2021. godine omogućava odobravanje potpore za studente od listopada 2021. Sve prijave podnesene nakon 30. studenoga realizirat će se od mjeseca podnošenja.

Share.

Leave A Reply