Tajanstveno umorstvo splitskog poduzetnika

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Željko S. (43), poznati poduzetnik iz Splita koji se bavio prodajom i ugradnjom klimatizacijskih uređaja te prijevozom, pronađen je mrtav 22. kolovoza na predjelu Vepric kod Makarske, a istraga o njegovoj nasilnoj smrti još traje.

Tijelo poduzetnika pored kojeg je stajao krvavi ručnik pronašli su poljski turisti na području Veprica, a dežurni liječnik Hitne pomoći Makarske utvrdio je tada kako postoje tragovi nasilne smrti. Na licu pronađenog muškarca uočena je ozljeda usne šupljine i čeljusti, tragovi udaraca u prsa te slomljeni vratni kralježak.

Mjesec dana kasnije policija i dalje ne zna tko je odgovoran za njegovu smrt.
Nalaz obdukcije je pokazao kako je Selakovu smrt uzrokovao prijelom vratnog kralješka, i to kao posljedica udarca tupotvrdim sredstvom.
Ranije su se u medijima pojavile spekulacije da je Selak možda bio žrtva kamatara od kojih je posudio novac, a koji nije mogao vraćati.

Uzrok smrti: prijelom vratnog kralješka
Ž.S. je bio rodom iz Rašćana, a sa suprugom i četvero djece živio je u splitskom predgrađu na predjelu Kamen.
“U privatni posao je krenuo nakon što je otvorio tvrtku koja se bavila prodajom i montiranjem klima te prijevozom. Posao je išao jako dobro i sve više je zarađivao. Međutim, skup način života i s vremenom sve lošija zarada zbog promjena na tržištu doveli su do prvih problema. Željko je počeo unaprijed od klijenata uzimati novac za posao koji je tek trebao odraditi. Ubrzo se počelo događati da njegove mušterije ostanu i bez novca i bez obavljenog posla. Kola su krenula nizbrdo”, rekao je prije mjesec dana za Slobodnu jedan od susjeda pokojnog Željka.
Zbog dugova koje nije mogao vraćati izgubio je jednu nekretninu u Kaštelima, no uskoro su uslijedili i novi problemi jer su on i njegova obitelj prije mjesec dana trebali biti deložirani iz kuće na Kamenu.
Deložacija je u međuvremenu odgođena, a tada su krenule priče kako se Selak zadužio kod kamatara.
“Svi znaju šta se događa kad se s kamatarima spetljaš i nemaš novac za vraćanje duga. Samo mi nije jasno zašto bi ga ubili kad tako nikad neće dobiti pare”, rekao je jedan od Željkovih poznanika.

Ipak nije bio žrtva kamatara?
Međutim, Selak nije otet zbog dugova od strane kamatara, kako su mnogi mislili, jer policija ima jasne dokaze (snimka kamere) da je autobusom došao na kupanje, a bivša Željkova žena je policajcima rekla da je tamo često odlazio kada bi upadao u depresiju, doznaje Slobodna Dalmacija.
Trenutačno je u tijeku i vještačenje bioloških tragova s njegova tijela, koji mogu otkriti DNK profil druge osobe ako je bilo eventualnog fizičkog napada, a zatraženo je i vještačenje dinamike Željkova ozljeđivanja pa bi ti nalazi trebali istražiteljima dosta olakšati posao.
Željkovo tijelo pronađeno je u žbunju kod skretanja za svetište Vepric na ulazu u Makarsku. Prema svemu sudeći, smrt je nastupila 12 do 16 sati prije nego što je tijelo pronađeno – u vremenu od ponedjeljka, 21. kolovoza, oko 22 sata do 2 sata u utorak u noći.
Dosad dostupni detalji upućuju na niz čudnih situacija vezanih uz poduzetnikovu smrt i istražitelji će očito trebati sklopiti mozaik kako bi utvrdili što se zbivalo otkako je ostavio auto u Strožancu do pronalaska njegova tijela dva dana kasnije.

Niz čudnih situacija
Slobodna piše kako su dobro upućeni u ovaj slučaj izdvojili nekoliko mogućih verzija njegove smrti.
Prema jednoj Željko se, hodajući besciljno, posvadio s nekim pa je došlo do fizičkog obračuna, dok ga je prema drugoj udario automobil.
No, kako Željko nema ozljeda po nogama i donjem dijelu tijela, što je karakteristično kada pješaka direktno udari automobil, vrlo je vjerojatno da ga je vozilo zakačilo.
I dalje ostaje nejasan njegov smjer kretanja od Makarske ili prema Makarskoj, što je vrlo bitno za utvrđivanje cijelog slučaja.
Ako je Željko doista udaren nakon svađe ili nečega drugoga, morao je to učiniti izrazito snažan muškarac, koji je najvjerojatnije jednim ili najviše dvama udarcima nanio ovako teške ozljede čeljusti i prijelom vratnog kralješka, koji je mogao nastati i nakon pada, od udarca.
IZVOR: net.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: