Tomislav Mamić će se kandidirati za gradonačelnika Splita: ‘Dugo sam razmišljao i konačno se odlučio aktivirati’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Slobodna Dalmacija eksluzivno donosi vijest da Tomislav Mamić ulazi u utrku za gradonačelnika Splita. Informaciju da na izbore izlazi najveći poslodavac i vlasnik daleko najjače kompanije u Dalmaciji – Tommy grupe, potvrđena je iz prve ruke.

Intrigantna je to činjenica za politički milje i birače, jer sobom nosi novu energiju i potencijal za ogromne promjene u odnosu snaga. Kvaliteta više u ponudi. Znači li to da najjači dalmatinski poduzetnik mijenja biznis za politiku, zapitat će mnogi. Sam Mamić to u startu kategorički odbacuje i posebno naglašava: ‘Nisam političar, niti se želim baviti politikom.’

O čemu se onda zapravo radi?

– Radi se o tome da me brojni sugrađani i poznanici već neko vrijeme nagovaraju da se aktivno uključim u kampanju za izbor gradonačelnika i budućih članova Gradskog vijeća jer smatraju da mogu napraviti iskorak i donijeti pozitivne promjene. Dugo sam razmišljao i konačno se odlučio aktivirati i pokušati nešto napraviti u tom smislu – kaže za Slobodnu Dalmaciju budući nezavisni kandidat.

Politika ga nije zanimala, niti je s njom petljao. Jednom je samo bio na rubu da pokuša kao član Inicijalnog odbora Velog mista, ali se nakon par sastanaka zahvalio. Objasnio je tada da mu nitko nije htio jasno kazati koji su ciljevi i strategija.

U ovom slučaju, na lokalnim izborima ne bi se pojavio ni kao istureni igrač neke interesne grupe, niti kao lider koji je već oko sebe složio ekipu. Nasuprot tome ima sasvim originalan plan:

– Postoji ideja da formiramo nezavisnu listu na kojoj bi se pojavili najugledniji građani grada Splita iz svih sfera društvenog života. Tek bismo se trebali okupiti, nemam gotova imena. Volio bih da napravite anketu raspoloženja građana u Slobodnoj Dalmaciji, na temelju koje bismo predložene i nominirane pozvali da se pojave na jednoj takvoj listi. To je važno jer ovdje se ne radi o ulasku u političku borbu i pokušaju dolaska na vlast pod svaku cijenu, nego o namjeri da građani dobiju svoje predstavnike koji uživaju široko povjerenje i potporu – objašnjava.

Tomislava Mamića krasi spremnost da surađuje, da se upusti u saveze, udruge i partnerstva, ali isto tako u stanju je, bez previše emocija i premišljanja, odustati kad mu razvoj situacije nije po volji. Udaljio se tako od angažmana u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, izašao je iz NTL-a (Nacionalni trgovački lanac), Rotary kluba, prvi se ohladio od planova grupe poduzetnika da pokrenu novi tiskani medij u Splitu, naglo je odustao i od članstva u Nadzornom odboru Hajduka….

Nema nikakve dileme da je na idejama spreman ustrajati, ali i mijenjati plan kad vidi da upornost nije plodna. Kako je bilo u poslu i društvenom životu, tako bi bilo i u politici.

– Ako procijenimo da ova ideja ima pozitivan odjek i podršku građana, možemo nastaviti s realizacijom. U suprotnom nisam siguran da ću se dalje angažirati jer osobno ne želim nikakvu moć niti utjecaj, a pogotovo ne osobnu korist – rezolutan je Tomislav Mamić.

 

Share.

Leave A Reply