Traže se mladi koji bi radili preko ljeta na plažama u spasilačkoj službi Crvenog križa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Služba spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa započinje s novim ciklusom osposobljavanja spasilaca na vodi za 2022. godinu za rad na spasilačkim postajama.

Tečaj se sastoji od predavanje i praktičnih vježbi iz spašavanja, prve pomoći te ekologije. Traje sedam dana tijekom koji sadržava teoretska predavanja i praktičan rad u predavaonici, treninge plivanja i vježbanje tehnika spašavanja na bazenu, simulacije praktičnog rada na plaži te plivanja dvije milje.

Nakon uspješno završenog tečaja, polaznici tečaja osposobljeni su za rad na spasilačkim postajama. Njihov rad uključuje spašavanja osoba iz vode, nadzor s nadzorne točke, prevenciju nesreća, djelovanje unutar spasilačkog tima, obavljanje ostalih zadaća unutar spasilačke postaje te pružanje prve pomoći. Uvjerenje o osposobljenosti spasioca vrijedi dvije godine.

Testiranje za zainteresirane će se održati 13. svibnja 2022. u 09.30 sati na gradskom bazenu na Poljudu, dok će se tečaj održati od 23. do 29. svibnja i od 6. do 12. lipnja u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Split na adresi Ruđera Boškovića 28/II. kat

Tečaju za osposobljavanje mogu pristupiti kandidati koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

imaju najmanje 18 godina, završili su srednju školu ili su upisali završni razred srednje škole, posjeduju uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti, imaju znanje u plivačkim tehnikama kraul i prsno, mogu isplivati 400 metara za manje od 8 minuta, te mogu roniti 25 metara u daljinu.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply