Treće izdanje STup! – međunarodnog sveučilišnog startup natjecanja: Split je i ove godine globalna pozornica sveučilišnog poduzetništva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U skladu sa svojim temeljnim postulatima – poticanju razvoja startupa i poduzetničkih vještina kod mladih, Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu u suradnji sa Sveučilištem u Splitu te alijansom Europskog sveučilišta mora (SEA-EU) organizira treće izdanje međunarodnog sveučilišnog startup natjecanja pod nazivom STup!2022, uz potporu Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije putem projekta ICT županija. 

Ovogodišnje natjecanje održava se 17. i 18. lipnja u hibridnom izdanju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Video prijenos samog događaja biti će dostupan na službenoj web stranici http://www.stup.efst.hr/.

Kao što i sam naziv natjecanja govori, natjecanje u prvi plan stavlja – Studente, Startupe te Split kao mjesto događaja. Kroz manifestaciju se želi natjecateljima i posjetiteljima omogućiti međusobno povezivanje, unapređenje poduzetničke kulture među studentima, te razmjenu ideja i iskustava na međunarodnoj razini. U dva dana, koliko traje ovogodišnja manifestacija, grad Split će biti pozornica inovacija, novih tehnologija i ideja, kojima će sveučilišni projekti pokušati osigurati pažnju renomiranih stručnjaka, potencijalnih klijenata i investitora.

STup! konferencija će okupiti lokalne i međunarodne startupe, poduzetnike, predstavnike inkubatora, akceleratora i poduzeća te investitora, pa će se tako, osim natjecatelja, predstaviti i investitori i akceleratori s programima namijenjenim mladim inovatorima i startupima. Na natjecanju će se predstaviti odabrana 42 startup tima koji predstavljaju 21 sveučilišta iz 16 zemalja diljem svijeta. Na natjecanju će sudjelovati startupi koji će predstaviti sljedeća sveučilišta: Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zagrebu i Visoko učilište Algebra (Hrvatska), Stuttgart Media University (Njemačka), Sveučilište u Malti (Malta), Sveučilište Western Brittany (Francuska), Sveučilište u Gdansku (Poljska), Sveučilište u Cadizu i Sveučilište u Malagi (Španjolska), Sveučilište u Beogradu i Sveučilište u Novom Sadu (Srbija), Sveučilište u Banja Luci (BiH), Sveučilište u Haifi (Izrael), Sveučilište svetog Ćirila i Metoda (Makedonija), McGill University (Kanada), University Sains Malaysia i Taylor’s University (Malezija), Sveučilište u Manchersteru (UK), Cafoscari University Venezia (Italija), Mohanlal Sukhadia University (Indija) te Kanadski institut za tehnologiju (Albanija). Sveučilišni startupi natjecat će se prema kategorijama u kojima djeluju, a obuhvaćene kategorije su: AgriTech i bioekonomija, logistika i mobilnost, energija i okolišna održivost, robotika i AI/ML, plava ekonomija, obrazovanje, financijska tehnologija, turizam te medicina i kvaliteta života.

Članovi žirija i govornici su iskusni stručnjaci iz svijeta poduzetništva i investicijskog menadžmenta, a koji dolaze kao predstavnici respektabilnih poduzetničkih institucija iz Austrije, Njemačke, Mađarske, Ujedinjenog Kraljevstva, Poljske i Hrvatske.  U svojstvu žirija sudjelovat će:

Maciej Kraus, partner u investicijskom fondu Movens Growth Equity

Gergely Balázs, investicijski menadžer u Vesspuci Partners

Alena Hloba, predstavnica najveće poduzetničke konferencije u srednjoj i istočnoj Europi “Wolves Summit”

Jonathan Steinberg, partner u investicijskom fondu Mountside Ventures

Tessa McIver, predstavnica MIT Enterprise Forum CEE

Stevica Kuharski, predstavnik investicijskog fonda Fil Rouge Capital

Andreas Spechtler, vlasnik i direktor akceleratora Silicon Castles

Iva Rakočević, predstavnica Kavedon Kapital

Ivana Čuljak, direktorica poslovnih operacija u Invento Capital Partners, nacionalnom EIT Urban Mobility HUB-u za Hrvatsku

Maja Brkljačić, podpredsjednica CRO STARTUP, udruženja koje okuplja hrvatski startup ekosustav

Uz natjecateljski dio gdje će prezentacije održati startup timovi, održat će se i tri pozvana predavanja te jedan poslovni panel, redom:

Maciej Kraus na temu “Pricing = best justification for your product-market fit”

Andreas Spechtler na temu “From the Idea to Global Success”

Veronica Kirin na temu “Building Your Empire: How to scale your business without losing your sh*t”

Business panel: Universities & Innovation

Najbolji tim ponijet će titulu “Najbolji sveučilišni startup 2022.” te kao takav osigurava brojne nagrade.

Ovo natjecanje je idealna prilika sveučilišnim startupima da se povežu sa međunarodnom startup zajednicom i dođu u vidokrug startup investitorima iz Europe.

Share.

Leave A Reply