Turistički prizori s Jadrana ohrabruju: U splitskoj trajektnoj luci brojke su puno bolje nego prošle godine

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Turistički prizori s Jadrana ohrabruju. Tako je primjerice Zapadna obala u Splitu u subotu bila puna brodova koji su ukrcavali goste.

U splitskoj trajektnoj luci brojke su puno bolje nego u isto vrijeme prošle godine. I temperature idu u prilog, pa je ovo pravi ljetni vikend, gostiju posvuda, u Poreču, Zadru, Dubrovniku.

U splitskoj Areni jučer se cijepilo više od 800 djelatnika u turizmu. A i gosti stižu cijepljeni, ili s potvrdama. – javlja Dnevnik.hr.

– Povećanje je veće od 60 posto u odnosu na prošlu godinu. Rastemo bolje smo nego lani. – kazala je Jelena Ivulić iz Jadrolinije Split.

 

– U prednosti su naše lokacije koje su proglašene sigurnim zonama. – naveo je Tomislav Fain, predsjednik Udruge Hrvatskih putničkih agencija.

Prema podacima sustava e-Visitor, u Hrvatskoj boravi oko 180.000 turista, od kojih je 136.000 inozemnih. Najviše ih je u Istri – 73.000, na Kvarneru – 34.000 te u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji po 21.000.

A gledajući po destinacijama prednjače Rovinj, Poreč i Umag. Trenutačno je najviše turista iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Poljske i Češke.

Share.

Leave A Reply