U bivšoj korona bolnici u Splitu otvorene ambulante

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

SPLITSKA bolnica na Križinama danas je za pacijente otvorila gotovo sve ambulante, tamo se više ne nalaze pacijenti oboljeli od korone, a odaziv na preglede je 80 posto, doznaje se u splitskom KBC-u.

Predstojnica Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Split Daniela Marasović Krstulović potvrdila je Hini da su na lokalitetu Križine počele raditi neke od ambulanti koje su tamo i ranije radile. Od danas, osim urološke i ambulante za plastičnu kirurgiju sve ambulante internističkih djelatnosti, radiologija i Klinika za kožne i spolne bolesti ponovno rade na svojim uobičajenim lokacijama.

“U opsegu broj pregleda je ostao gotovo isti kao i ranije, ali je intenzitet rada nešto sporiji zbog epidemioloških razloga. Radimo s dvije trećine brzine, prosječno tri bolesnika na sat. Ako se povoljne prilike nastave mogli bi se vratiti na punu brzinu od idućeg tjedna”, kazala je Marasović Krstulović.

Za sada vrijede pravila da se bolesnici uvijek prethodno pozivaju, moraju potvrditi dolazak na dogovoreni pregled, a ako se ne odazovu ili odbiju doći na to se mjesto ubacuju bolesnici koji su u zaostatku zbog epidemije koronavirusa.

Na Križinama više nema oboljelih od koronavirusa jer su svi krajem prošlog tjedna prebačeni na Kliniku za zarazne bolesti, a tijekom vikenda tamo su prebačeni i bolesnici koji su bili u Jedinici intenzivnog liječenja na respiratorima. Marasović Krstulović poručuje da u bolnici na lokalitetu Križine nakon dekontaminacije više nema oboljelih, pa tako ni rizika za posjetitelje.

“Iako je strah opravdan, apeliram na sugrađane – ako su tri dana ranije potvrdili svoj dolazak na pregled bilo bi lijepo da na njega i dođu. Sada je odaziv pacijenata na preglede između 70 i 80 posto, a očekivali smo sto posto”. kaže Marasović Krstulović.

Share.

Leave A Reply