U Dalmaciji promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i povremenom kišom

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Dalmaciji promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i povremenom kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji. Bura će biti umjerena, na sjeveru ponegdje i jaka, a more većinom umjereno valovito. Osjetno će osvježiti, pri čemu će najviša temperatura zraka biti od 24 do 27 °C.

Promjenjivo, nestabilno i svježije i na krajnjem jugu Hrvatske, a povremeni pljuskovi s grmljavinom lokalno će biti izraženiji. Uz slabu do umjerenu buru i sjeverozapadnjak more će biti malo do umjereno valovito, temperature od 25 do 27 °C. Najviša temperatura zraka podjednaka temperaturi mora – oko 26 °C, a najniža od 20 do 23 °C.

I u nastavku tjedna promjenjivo

U četvrtak na kopnu prolazno sunčanije i danju toplije, no jutro će biti hladnije, mjestimice s maglom. Zatim prevladavajuće oblačno, povremeno s kišom, osobito u subotu, kad je moguća i veća količina oborine i grmljavina. I temperatura osjetno niža – vrijeme kakvo ne priželjkujemo krajem kolovoza.

Prikladnija drugoj polovini rujna od petka će temperatura biti i na Jadranu, pogotovo sjevernom, gdje će puhati umjerena i jaka bura. Nakon prolazno sunčanijeg i stabilnijeg četvrtka, od petka će ponovno biti vrlo nestabilno s povremenom kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom. Pritom je povećana vjerojatnost grmljavinskog nevremena te mjestimice obilne oborine. Nakon jugozapadnjaka i juga, jake bure ponovno će biti u petak i subotu, pogotovo na sjevernom Jadranu”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Share.

Leave A Reply