U Split stiže 6700 pasa iz 42 države! Četiri ljetne noćne izložbe, kako smo i navikli, održat će se u Parku mladeži

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Od 28. do 31. srpnja na stadionu RNK Split, u Park mladeži održat će se 15. po redu “Četiri ljetne noćne izložbe pasa” u organizaciji Kluba sportskih pasa Split uz odobrenje Hrvatskog kinološkog saveza i Međunarodne kinološke federacije.

Ove godine prijavljen je rekordan broj od 6702 psa u gotovo 220 različitih pasmina, a izlagači stižu iz 42 zemlje svijeta. Najviše ih, uz 174 izlagača iz Hrvatske dnevno, dolazi iz Češke (183), Italije (182) i Njemačke (130). U Split stiže i nekoliko izlagača iz Australije, Kanade, Kine, Meksika, SAD-a, Ujedinjenih Arapskih Emirata i s Tajlanda. Što se tiče pasmina, ove godine najbrojniji će biti pudli (69 dnevno), šnauceri (67), te jazavčari (57).

U četvrtak, petak i subotu suđenje svih pasmina pasa održavati će se od 19 do 23.30 sata, a u nedjelju od 19 do 22.30 sati. Nakon toga slijedi “show program”. Prve tri večeri od ponoći pa negdje do 1.30 sati birat će se ukupni pobjednici dana u kategorijama najboljih mladih vodiča pasa, najljepših uzgojnih skupina, parova, autohtonih pasa, štenaca, najmlađih pasa, veterana, lovnih radnih pasa i mladih pasa.

U petak, s početkom u 19 sati će se održati specijalna izložba za dalmatinske pse za koju je prijavljeno 27 pasa. Isti dan, po prvi put, održati će se i specijalna izložba za šnaucere – Memorijal Jadran Franceschi – kao uspomena na prvog Predsjednika Kluba sportskih pasa Split, poznatog splitskog odvjetnika i zaljubljenika u šnaucere koji je preminuo prošle godine.

U nedjelju, 31. srpnja oko jedan sat poslije ponoći jedna od najpoznatijih svjetskih kinoloških sutkinja Marit Sunde iz Norveške izabrat će ukupnog pobjednika uz atraktivan program koji će uveličati rimski vojnici i car Dioklecijan.

Na izložbu pasa stiže i Petar Dragojević koji će u nedjelju u prije početka finalnog programa, otpjevati i pjesmu “Nedostaješ mi ti” u spomen na godišnjicu smrti Olivera Dragojevića, uz još neke pjesme.

Organizatori ističu kako ova izložba pridonosi popunjenosti hotela i privatnih smještajnih kapaciteta, promet u restoranima i lokalnim dućanima, te omogućuju našim ljudima i našem gradu dodatnu zaradu.

Svečano otvaranje predviđeno je za četvrtak, 28. srpnja u 18.15 sati.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply