U splitskoj bolnici ponestaje lijekova za onkološke bolesnike. Dr. Eduard Vrdoljak umiruje pacijente: ‘Ništa se neće dogoditi ukoliko dan, dva ili tri ne prime terapiju’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U redakciju Slobodne Dalamacije jutros je pristiglo nekoliko mailova građana čiji su članovi obitelji onkološki bolesnici.

U tim mailovima upućene su pritužbe na činjenicu da je na Klinici za onkologiju i radioterapiju KBC-a Split počelo nedostajati lijekova za onkološke bolesnike, piše Slobodna Dalmacija.

Takva razočaravajuća informacija bila je za očekivati budući se u proteklih desetak dana nije postigao dogovor između Ministarstva zdravstva, odnosno Vlade s jedne strane i veledrogerija s druge strane o plaćanju duga veledrogerijama koji iznosi 6,5 milijardi kuna (oko 855 milijuna eura).

Kako bismo provjerili ovu informaciju,  nazvali smo prof. dr. sc. Eduarda Vrdoljaka, šefa splitske onkologije, koji nam je potvrdio tu vijest:

“Nažalost, počinje nam nedostajati nekih onkoloških lijekova. No moram umiriti javnost, a prije svega naše pacijente, da se nikome od njih neće ništa u zdravstvenom smislu dogoditi ukoliko dan, dva ili tri ne prime terapiju. Nadamo se kako će se situacija u sljedećih nekoliko dana riješiti”.

Nitko u splitskoj bolnici nije kriv za ovu situaciju, već treba očekivati da u što skorije vrijeme veledrogerije i resorno ministarstvo iznađu rješenje ovog gorućeg i vrlo opasnog problema.

Share.

Leave A Reply