U Splitu otvoren počasni konzulat Republike Koreje

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Splitu je od danas službeno otvoren počasni konzulat Republike Koreje, a u Splitu će tu dužnost obavljati poznati splitski odvjetnik Damir Primorac.

Primorac i korejski amabasador Kim Dong – Chan svečano su otvorili ovaj konzulat, a nisu krili ni uspješnu suradnju koja je ovim činom ostvarena.

Korejski amabasador čestitao je Primorcu na velikom danu za Split koji je ujedno prvi i jedini počasni konzul za sada u Splitu. 

 Cijenim uspješnu karijeru gospodina Primorca i zato sam ga predložio mojoj vladi da bude prvi počasni konzul Republike Koreje. Ovo znači puno za nas jer veliki broj naših turista dolazi u Hrvatsku kao i u Split. Sada će se za svaki problem moći obratiti za pomoć u bilo kojem trenutku.- kazao je.

Damir Primorac zahvalio se korejskom ambasadoru na prijedlogu za počasnog konzula u Splitu kao i vladi Republike Koreje koja ga je imenovala konzulom.

– Zadatak počasnog konzula je više nego jasan. On radi na izgradnji i uspostavljanju još boljih odnosa između dvije države, a jednako tako i na promicanju gospodarskih, društvenih, sportskih i drugih događaja. Velika stvar je i sama činjenica koliko su Republika Hrvatska i Koreja udaljene da je do pandemije u Hrvatskoj boravilo oko 400 tisuća gostiju iz Koreje, a i nakon ovog razdoblja očekuje se isti ili još veći broj dolazaka. – rekao je Primorac.

Share.

Leave A Reply