U Splitu svečano otvoreno dječje igralište od pola milijuna kuna

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jučer su na Mejašima u ulici Sv. Spasa završeni radovi na novom dječjem igralištu kojeg je jutros obišao zamjenik gradonačelnika Nino Vela u pratnji predsjednika GK Mejaši Vice Mihanovića.
Zamjenik Vela ovom je prigodom rekao kako je iz gradskog proračuna za ovo igralište izdvojeno 515.500 kuna, a izgradnja je trajala nešto manje od tri mjeseca.

„Dio je ovo ulaganja u potrebe najmlađih, jer kad ima djece ima i života, onda ima i smisla sve ovo graditi. Istok Splita dosad je bio zanemaren u infrastrukturnom smislu, zato je ova gradska uprava dala poseban značaj upravo tim dijelovima, gdje su potrebe veće tu se i više zalažemo“ rekao je zamjenik gradonačelnika te dodao da, kada vremenski uvjeti dopuste, tvrtka Parkovi i nasadi d. o. o. izvršit će hortikulturno uređenje igrališta i okoliša igrališta.

„Gradski kotar Mejaši kao prostorno najveći kotar grada Splita posljednjih se godina najviše širi, najveće je gradilište. Prije četiri godine nismo imali niti jedno dječje ni sportsko igralište. Danas sa zadovoljstvom mogu reći da imamo pet dječjih i dva sportska, koja su realizirana ili u fazi realizacije“ rekao je Vice Mihanović te zahvalio gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom što su prepoznate potrebe ovog kotara.

Igralište je uz prigodnu molitvu blagoslovio don Anđelko Dukić.

 

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply