U Splitu uplovio prvi ovogodišnji kruzer, doveo je 600 gostiju. Do kraja godine mogao bi pasti i rekord što se tiče uplovljavanja brodova na kružnim putovanjima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U splitsku gradsku luku rano jučer uplovio je prvi ovogodišnji kruzer, 283 metra dug “Bolette”, koji plovi pod zastavom Bahama, a s njim je u Split, nakon luke Valletta na Malti, stiglo oko 600 putnika.

Prve su to ‘laste’ koje najavljuju dobru sezonu što se tiče uplovljavanja brodova na kružnim putovanjima.

– Da, ovo je prvi ovogodišnji dolazak. Brod je vezan na vanjskom vezu. Koliko znam, riječ je o putnicima starije životne dobi koji su na klasičnim kružnim putovanjima po Mediteranu. Ostaju u gradu do 17 sati, a do tada imaju organizirane pješačke ture po Palači. Za ovu godinu imamo ukupno 323 najave uplovljavanja kruzera, a hoće li se svi oni ostvariti vidjet ćemo, ovisi sve, naravno, o pandemiji, no situacija ipak ide nabolje i mi smo svi optimistični. Gosti na kruzerima imaju stroge epidemiološke mjere i stalna testiranja, kao i ona prije izlaska u luke – rekao nam je Vicko Vrgoč, voditelj operative Lučke uprave Split.

Podsjeća na to da su kružna putovanja “patila” u najjačem jeku pandemije, ali evo, situacija se polako smiruje iako su svi svjesni da se opet sve može zakomplicirati.

– Naravno da priželjkujemo one rekordne godine poput 2016., kada smo zabilježili čak 286 uplovljavanja kruzera u splitsku gradsku luku. Iduća tri kruzera za ovu godinu stižu nam sredinom ožujka, nakon čega će uplovljavanja biti češća, prema najavama – dodao je Vrgoč.

 

Share.

Leave A Reply