Ugostitelji iz Splita i županije neće posluživati goste sat vremena, sve više ih se priključuje akciji: Više nije čak niti 5 do 12 sada je 4 do 12!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Više nije čak niti ‘5 do 12’ sada je ‘4 do 12’, poručuju splitski ugostitelji svojom istoimenom akcijom kojom upozoravaju na situaciju u kojoj se našli zbog pandemije koronavirusa.

Naime, u četvrtak, 24. rujna, ugostiteljski objektu u Splitu, ali i diljem županije prestat će posluživati pića i hranu na punih 60 minuta, točnije od 11.56 do 12.56 sati. 

– Napravili smo akciju identičnu onoj ‘5 do 12’ koja se nedavno održala u Istri i Kvarneru, a to je miran, tihi prosvjed koji ukazuje na problem u našoj struci. Sam naslov ukazuje na ažurnost i hitnost. Do sada smo imali sluha i uvijek smo bili spremni na dijalog s Vladom, mislim da se to sada treba nastaviti – poručuje Stipe Jeličić, potpredsjednik Udruženja ugostiteljskih djelatnoti Hrvatske gospodarske komore.

Osim ugostiteljskih objekata u Splitu, akciji ‘4 do 12’ među prvima su se priključili Hvar i Brač, a počeli su se javljati i Sinj, Trilj, Makarska…

Kako nam kaže Jeličić, inicijativa bi mogla otići i dalje od Splitsko-dalmatinske županije budući da se trenutačno čeka potvrda od Zadrana.

Inače, akcija se provodi s ciljem očuvanja radnih mjesta, očuvanje gospodarstva, ali i jačanja društvene solidarnosti, a vrijedi naglasiti da kafići i restorani u četvrtak neće zatvoriti svoja vrata već samo neće posluživati u spomenutom periodu od 11.56 do 12.56 sati.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply