UGOSTITELJI NISU ZADOVOLJNI ‘Nije nam jasna suluda odluka o poskupljenju javne površine’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gradonačelnik Ivica Puljak je, komentirajući podizanje cijene zakupa javne površine kazao da nije istina da je prekršen dogovor s ugostiteljima te da su oni, većinom, zadovoljni. S obzirom na to, dodao je, i da nije 300 posto podignuta cijena kako je prvotno planirano. 

Međutim, Joško Rajčić iz Udruge Glas poduzetnika kaže suprotno.

– Za nas kao udrugu Glas poduzetnika neprihvatljivo je da se u ovoj postcovid godini dižu cijene javne površine i to skoro 100 posto.  Ugostitelji se još nisu oporavili, kao što se nisu oporavile ni sve ostale djelatnosti. Mnogima na naplatu ove godine dolaze covid zajmovi  tako da nam nije jasna ova suluda odluka gradonačelnika Ivice Puljka i Grada Splita – kaže Rajčić.

Predlaže da radije donesu zakon da svaki političar jednom godišnje od svoje neto plaće uplati pušalno u proračun barem 2000 kuna.

– Svaki političar da to napravi, pa bi vidjeli onda kako bi drugačije razmišljali. Najlakše je udarit po poduzetnicima. I krpat rupe svoje preko nas – zaključio je Rajčić.

Prema važećoj odluci, kvadrat na Rivi stoji 101,50 kuna na Peristilu, Pjaci i Prokurativama 77,50. Od travnja će biti 200 na Rivi, odnosno 150 kuna za trgove.

izvor: dalmatinskiportal.hr

Share.

Leave A Reply