Ukupno sto vizira za osoblje domova za starije i nemoćne!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dosad ih je napravljeno oko 600 komada, unatoč tome što se okviri za vizire izrađuju na zasad samo pet 3D printera. Od samog početka akcije pomoć pružaju OŠ MertojakPeta gimnazija “Vladimir Nazor“ Split i udruga Zvjezdano selo Mosor.

Prije dva tjedna, u nju se se uključile i dvije radioamaterske udruge, RK Marjan i RK Kaštilac.

Zahvaljujući predanom radu vanjskih suradnika volontera koji rukuju 3D printerima i djelatnika ZTK koji vizire sastavljaju, dezinficiraju i pakiraju, i u posljednja dva dana je donirano više od stotinu tih zaštitnih sredstava.

Djelatnici ZTK, v. d. tajnika Tomislav Nikolić i astronom-animator Zvjezdanog sela Mosor Zoran Knez, jučer su donirali vizire inspekcijskom timu stožera Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, liječnicima, stomatolozima, medicinskim tehničarima i sestrama Doma zdravlja Splitsko-dalmatinke županije u Šibenskoj ulici (Kman), djelatnicima tvrtke Cian d.o.o., koji vrše dezinfekciju zdravstvenih ustanova, te djelatnicima Tiska d.o.o.

Danas je, pak, zamjeniku župana Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) Anti Šošiću i članu stožera Civilne zaštite Damiru Gabriću, inače pročelniku županijskog Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava, uručeno trideset novih zaštitnih vizira namijenjenih osoblju Doma za starije i nemoćne osobe Split, u objektima “Vukovarska“ i “Zenta“.

Time se broj vizira izrađenih u ZTK namijenjenih domovima za starije i nemoćne osobe na području naše županije popeo na stotinu. Pored toga, 20 zaštitnih vizira je danas uručeno i djelatnicima gradskog trgovačkog društva Lovrinac d.o.o., na čelu s direktorom Petrom Bilobrkom.

I na koncu, ukupno 10 vizira je donirano stomatološkim ordinacijama u Srinjinama, Kaštel Lukšiću i Dugom Ratu, te zdravstvenoj ambulanti u Srinjinama.

Filamente za printanje, folije i ostale materijale uporabljene pri izradi vizira, osigurala je, pripremila i dostavila Hrvatska zajednica tehničke kulture, a cijeli projekt se ostvaruje uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, namijenjenu za provedbu programa javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.

Akcija izrade zaštitnih vizira za sve one kojima su potrebni se nastavlja!

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply