UOČI ULTRE Policija objavila savjete za građane i posjetitelje

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Splitska policija objavila je posebno priopćenje uoči početka ULTRA Europe festivala koji se ovaj vikend održava na Parku mladeži. Prenosimo ga u cijelosti:

‘Policijski službenici će sukladno sigurnosnoj prosudbi i planu, vršiti osiguranje javnog okupljanja. Također, policijski službenici opservirat će sigurnosno interesantnih lokacija na području grada Splita gdje možemo očekivati okupljanje većeg broja građana ovisno o kretanju i okupljanju posjetitelja.

Posebna regulacija prometa

U petak (08./09.), subotu (09/10.) i nedjelju (10./11. srpnja) od 19.30 sati do 06.30 sati redarska služba zajedno s policijskim službenicima uspostavit će blokadne punktove u užoj zoni sportskog kompleksa i za sav promet će biti zatvorena:

– Ulica Hrvatske mornarice od raskrižja s ulicom Domovinskog rata do raskrižja s ulicom Ante Starčevića

– Ulica Mike Tripala od križanja s Putom Supavla do raskrižja s ulicama Velimira Terzića i Put Brodarice

– Ulica Put Brodarice

Tijekom privremenog zatvaranja prometnica promet će biti omogućen autobusima javnog gradskog prijevoza, vozilima stanara, vozilima žurnih službi i taxi vozila.

S obzirom na potrebu zatvaranja cesta uz mjesto održavanja javnog okupljanja, a činjenicu da je u ovom trenutku povećani broj turista u gradu radi čega je intenzivniji i cestovni promet, napominjemo kako su od petka do nedjelje od 19.30 sati do 6.00 sati, mogući zastoji i gužve u prometu posebno na prometnicama prema Marjanskom tunelu i prometnicama na području Spinuta i Lovreta.

Savjetujemo građane da tijekom trajanja javnog okupljanja, od petka do nedjelje, posebno u vrijeme najvećeg intenziteta prometa izbjegavaju prometovanje u užoj zoni centra grada i da koriste alternativne pravce. Također, s obzirom na očekivani povećani intenzitet prometa, molimo građane za dodatno strpljenje i da na terenu prate upute i zapovijedi policijskih službenika.

Parkiranje vozila

Također, u cilju neometanog pristupa vozila žurnih službi širem prostoru javnog okupljanja i u cilju protočnosti prometa, dodatno ukazujemo građanima na obvezu da se pridržavaju propisa vezanih uz parkiranje osobnih vozila, te da ista ostavljaju i parkiraju isključivo na mjestima koja su za to predviđena, jer će u suprotnom ista biti uklonjena sukladno zakonu.

Savjeti za posjetitelje

S obzirom na to da se na javnom okupljanju očekuje veliki broj posjetitelja, savjetujemo posjetitelje da na javno okupljanje sa sobom ne nose vrijedne predmete, odnosno da novac i predmete kao što su primjerice mobiteli i tehnika, te novčanike i osobne dokumente stalno drže pod nadzorom kako bi izbjegli mogućnost gubitka ili krađe istih.

Snimanje javnog okupljanja

Obavještavamo građane kako će policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije i za vrijeme održavanja javnog okupljanja vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Molimo građane i posjetitelje javnog okupljanja da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika kako u prometu tako i na stadionu’, poručuju iz splitske policije.

izvor: dalmatinskiportal.hr

Share.

Leave A Reply