Uskok optužio bivšeg splitskog gradonačelnika Baldasara

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uskok je, nakon provedene istrage, zbog malverzacija s gradskim novcem podnio optužnicu protiv bivšeg splitskog gradonačelnika Ive Baldasara i sedmero njegovih suoptuženika među kojima je i njegov prethodnik Miroslav Buličić. Tužiteljstvo tvrdi da je Baldasar kao gradonačelnik, zajedno sa Špirom Cokarićem, pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo Splita i Damirom Babićem, voditeljem Odsjeka za komunalne poslove Splita, na traženje Jasne Prčine i voditelja hotela u vlasništvu njene tvrtke Josipa Čulića, njihovu hotelu omogućio korištenje besplatnih ili povoljnijih parkirnih mjesta. Na opisani način su pribavili i tako oštetili Split za 463.700 kuna. 

Nadalje se Baldasara tereti da je naložio da tvrtkama Stipe Mađora na tri godine daju u zakup površinu oko Turističke palače “s pravom prvenstva produljenja ugovora i davanja u podzakup, uz popust od 20 posto za jednokratnu uplatu te da se dopušta postavljanje šanka uz ugovor o zakupu poslovnog prostora na 25 godina”. Time je Split tijekom trajanja sklopljenih ugovora godišnje ukupno oštećen za preko 123 tisuće kuna.

Osim toga, Babić je optužen da je, na traženje bivšeg gradonačelnika i dogradonačelnika Miroslava Buličića izdao nalog jednoj tvrtki da izvede radove postavljanja prometnog ogledala, asfaltiranja i iscrtavanja parkirališnog prostora ispred njegove obiteljske kuće iako je znao da će navedene radove neosnovano platiti Split. Plaćanjem navedenih radova Babić je Buličiću pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 30 tisuća kuna. 

Share.

Leave A Reply