Ususret najavljenom hladnijem vremenu sve nadležne službe stavljene u pripravnost

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Obzirom na najavljeno hladnije vrijeme i niske temperature koje bi od četvrtka na splitskom području mogle biti i ispod ništice, što bi moglo uzrokovati smrzavanje, mraz i poledice, zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Splita Nino Vela stavio je u pripravnost sve nadležne službe kako bi pravovremeno reagirali na moguće izvanredne vremenske uvjete.

Prema meteorološkim prognozama, veća opasnost je od hladnoće nego padalina.

Kako ne bi došlo do smrzavanja ceste, ekipe za održavanje javnih cesta preventivno već 15 dana posipaju prometnice u brdskom predjelu grada, podmosorskim mjesnim odborima, a prije samog dolaska hladne fronte isto će učiniti i na području cijelog grada. Ekipe za održavanje pješačkih površina također su stavljene u pripravnost za posipanje pješačkih zona u slučaju potrebe, a svim dječjim vrtićima i osnovnim školama tijekom prosinca 2020. godine dostavljen je materijal za posipanje. Svim javnim ustanovama dan je nalog da osiguraju sigurne pristupe svojim zgradama.

Pozivamo građane da na vrijeme zaštitite vodomjere, vodovodne instalacije, hidrantske priključke i slavine koji su izloženi hladnoći, nalaze se izvan objekta ili u negrijanim objektima (vikendice, garaže, konobe i slično).

Preporuka je starijim i osjetljivijim građanima da se ne izlažu niskim temperaturama bez potrebe te se pozivaju građani koji imaju spoznaju da je nekim starijim i nemoćnim osobama te beskućnicima potrebna pomoć da se obrate nadležnim službama, Crvenom križu i Udruzi MoSt.

Čuvajte sebe i svoju imovinu, pomozite bližnjima nemoćnima i starijima oko nabave potrebnih namirnica kako biste ih poštedjeli izlazaka na hladnoću.

Share.

Leave A Reply