Ususret Sudamji: Prijem za dobitnike nagrada Grada Splita

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uoči Dana grada i blagdana Svetog Dujma jučer je u vili Dalmaciji tradicionalno upriličen prijem za dobitnike nagrada Grada Splita. Domaćini prijema bili su povjerenica Vlade Republike Hrvatske za poslove gradonačelnika Mirna Veža i predsjednik Komisije za javna priznanja Jakov Prkić.

Ispred Komisije, koja je tajnim glasovanjem odabrala laureate, nazočnima se obratio Jakov Prkić koji se zahvalio predlagateljima na nominacijama istaknutih građana te uputio čestitke svim nagrađenima. 

-Raduje me što i ovogodišnja dodjela nagrada dokazuje veliko bogatstvo Splita, a tu su prije svega ljudi i njihova velika djela koja nadilaze lokalne okvire, kazala je ovom prigodom povjerenica Veža, čestitavši nagrađenima u ime Grada Splita, svih kolega i Vlade Republike Hrvatske.  

Podsjetimo kako je za nagradu Grada ove godine bilo predloženo 38 kandidata i to 15 za životno djelo, 10 za osobnu nagradu i 13 za skupnu nagradu, a za najveće gradsko priznanje, prema mišljenju Komisije, odabrano je ukupno 13 kandidata. Tako su nagradu za životno djelo dobili Vinko Prizmić, dr.sc. Stanistav Piplović, prof.dr.sc. Emilio Marin, Martin Olujić i Darinka Vukić – Vrca.  Dobitnici osobne nagrade su Matea Jelić, Toni Kanaet, Frane Bešker, Emin Sarajlić i prof. dr.sc. Ivo Ivić. Skupne nagrade pripale su Ustanovi u kulturi Galerija Kula, Udruzi žena oboljelih i liječenih od karcinoma Caspera te Zajednici tehničke kulture grada Splita.

U ime nagrađenih na priznanjima se zahvalio prof.dr.sc. Emilio Marin koji je 1996. godine dobio i osobnu nagradu Grada Splita. 

Prijem u čast ovogodišnjih laureata svojom su nazočnošću uveličali i predlagatelji nagrađenih te članovi Komisije za javna priznanja.

Dobitnici nagrada Grada svoje će zasluženo priznanje primiti na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu ovog petka, 6. svibnja, na sam Dan grada Splita.  

Share.

Leave A Reply