Uvode se strože mjere za bankomate u centru grada. Ivošević: ‘Niti jednom ugostitelju koji ima bankomat bez odobrenja Grada neće se produžiti ugovor o zakupu‘

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grad Split konačno je pooštrio mjere što se tiče postavljanja bankomata u samom centru grada. Od danas je osim suglasnosti Konzervatorskog odjela u Splitu za postavljanje bankomata u staroj gradskoj jezgri, odnosno zaštićenoj zoni A, kao i zgradama koje su klasificirane kao kulturno dobro potrebno ishoditi i odobrenje Grada Splita.

Svima onima koji, pak, imaju postavljene bankomate na ovim lokacijama, a nemaju za to odobrenje iz Banovine, gradska uprava neće produžiti ugovore o zakupu javne površine. Čitajte: najviše su “nadrapali” ugostitelji u samom centru grada koji unutar prostora svojih ugostiteljskih objekata često imaju postavljene bankomate.

Kako smo već pisali, od stotinjak bankomata u centru grada tek ih 18 ima suglasnost konzervatora, dok nijedan nema potpisan ugovor s Gradom.

Ovu je odluku na svom Facebook profilu prokomentirao i dogradonačelnik Bojan Ivošević.

– Dok se konzervatorska inspekcija ne sjeti da postoji Dioklecijanova palača i stara gradska jezgra Grada Splita snalazimo se u okvirima mogućeg.

Niti jedan ugovor za javne površine neće se produžiti ugostitelju koji koristi javnu površinu, a ima bankomat postavljen suprotno Odluci o komunalnom redu Grada Splita u njegovom poslovnom prostoru unutar stare gradske jezgre.

Ovo bi postupno trebalo riješiti problem bankomata kod ugostitelja, a za trgovine ćemo se i dalje morati nadati posjetu konzervatorske inspekcije Splitu – naveo je u objavi Ivošević.

Share.

Leave A Reply