Već sada je kolaps na cestama, ali najgore nas tek čeka: policija apelira na izbjegavanje vožnje oko Parka mladeži, a ‘Promet’ uvodi izvanredne linije; Ako ikako možete, poslušajte ove savjete

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Još nas dva dana dijele od početka Ultra Europe festivala koji se od petka do ranih jutarnjih sati idućeg radnog tjedna održava u Parku Mladeži.
Budući da su Splićani posljednjih godina naviknuli na pritisak koji nosi domaćinstvo takvog događanja, svjesni su da je za vrijeme trajanja festivala elektronske glazbe najbolje izbjegavati taj dio grada.

Kako je već najavljeno od strane policije, ovisno o intenzitetu pješačkog prometa u zoni javnog okupljanja po potrebi će se privremeno ograničavati kretanja vozila, i to u dijelu ulice Hrvatske mornarice, od ulice Domovinskog rata do ulice Ante Starčevića, na Putu Brodarice te u ulici Mike Tripala kod raskrižja s ulicom Velimira Terzića.
– O potrebi privremenog zatvaranja prometnica izvijestit ćemo javnost. Tijekom privremenog zatvaranja prometnica promet će biti omogućen autobusima javnog gradskog prijevoza, vozilima stanara, vozilima žurnih službi i taxi vozilima – najavili su iz PU Splitsko-dalmatinske.
Savjetuju građane da tijekom trajanja javnog okupljanja, od petka do nedjelje, posebno za vrijeme najvećeg intenziteta prometa, izbjegavaju prometovanje u užoj zoni stadiona. Zato je najbolje koristiti alternativne pravce i naravno, do početka festivala “skupiti” strpljenje za moguće zastoje koji bi mogli nastati s obzirom na očekivani povećani intenzitet prometa.

Zbog toga je iznimno važno da vozači prate upute i zapovijedi policijskih službenika vezano uz alternativne pravce kretanja u slučaju blokade prometa.
Posjetiteljima festivala preporučujemo da se osim na taksiste, oslone na “Prometove” autobuse koji su ovom prigodom povećali broj polazaka, posebno u noćnim satima i za vrijeme kada je predviđen najveći priljev partijanera na festival, kako onih koji su smješteni u Splitu, tako i onih koji će pristizati iz kampa u Omišu.
Policija je posebno naglasila da će se uklanjati sva vozila koja se ne pridržavaju propisa vezanih uz parkiranje osobnih vozila radi nesmetanog pristupa žurnih službi širem prostoru javnog okupljanja, ali i same protočnosti prometa.
Zato, ako ste i sami dio ovog glazbenog spektakla, u svakom slučaju je najpametnije pri dolasku na festival u potpunosti zaboraviti na posjedovanje automobila i traženje parkirališnog mjesta, već se osloniti na javnog gradskog prijevoznika i prepustiti se čarima festivalskog ugođaja.

Za vrijeme trajanja trodnevnog glazbenog događanja, svim onim sugrađanima koji zbog posla ili svakodnevnih obveza gravitiraju centru grada, vjerojatno najbrži i najbezbolniji način putovanja je gradskim “metroom”, kojem gužve sigurno neće predstavljati problem.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: