Velik broj zaraženih u splitskom zatvoru: ‘Neslužbeno doznajemo da čovjek sa simptomima nije poslan u izolaciju’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U splitskom zatvoru u samo nekoliko dana naglo je porastao broj zaraženih zatvorenika, ali i službenih djelatnika, a tek se treba utvrditi tko je odgovoran za taj propust.

– Danas smo poslali da se utvrdi odgovornost Uprave zatvora u Splitu i upraviteljice. S obzirom da je nagli porast zaraženih i među zatvorenicima i među službenicima zatvora u Splitu“, kazao je za RTL.hr Armin Tatarević, predsjednik Sindikata pravosudne policije Hrvatske.

Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je, kaže Tatarević, da je zasad zaraženo 46 osoba lišene slobode i 15 službenika pravosudne policije.

– Znači nisu se dovoljno primjenjivale mjere zaštite i da se tako brzo raširi, da u roku od pet dana s desetak zaraženih zatvorenika, odjednom je to brojka 46“, rekao je Tatarević.

Do ponedjeljka zatvorenicima nisu bile dozvoljene ni posjete, a ulaz u zatvor moguć je samo djelatnicima koji dolaze na posao. 

– Imam neslužbene informacije da se znalo za čovjeka da možda ima simptome i da je poslan na testiranje i da nije poslan u samoizolaciju. On je do povratka nalaza i potvrđivanja zaraze i dalje radio, kretao se po zatvoru u Splitu šireći taj virus. Kad su potvrdili da je pozitivan nisu utvrdili ni s kim je bio u kontaktu. Na koji način su zatvorenici zaraženi, ako su se primjenijvale sve mjere, maske, dezinfekcija prostora itd.”, pita se Tatarević dodavši da je nešto zakazalo. 

Pitanje je, kaže, kako će to završiti, a dodaje i da imaju jednog zatvorenika na respiratoru. 

– Imamo jednog zatvorenika na respiratoru u splitskom zatrvou koji je sam bio u sobi i sam šetao. Na koji je način došao virus do njega“, pita se Tatarević.

Share.

Leave A Reply