VIDEO Na godišnjicu smrti Ante Mrvice bit će prikazan dokumentarac o njegovom životu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ante Mrvica, široj javnosti poznat kao ‘dobri duh Jadrolinije’ i legenda splitske trajektne luke preminuo je 7. veljače 2021., a točno godinu dana nakon u Kući umjetnosti Arsen biti će prikazan dokumentarni film o njegovom životu.

Nastao pod redateljskom palicom autora Ivana Marjanovića film donosi dosad neobjavljene priče, tajne iz djetinjstva te svjedočanstva njemu najbližih ljudi, a prikazan je i do sada neobjavljen arhivski materijal.

Mrvica je široj javnosti poznat s malih ekrana, s kojih je dug niz godina javljao novosti o stanju plovidbe na području Splita i Dubrovnika, gdje je radio kao koordinator Jadrolinije. Za svoje medijske istupe je 2018. godine proglašen i komunikatorom godine po izboru Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Pomorac, sveučilišni profesor, doktor znanosti, dugogodišnji koordinator u Jadroliniji i zakleti šibenski bodul – sve je to bio Ante Mrvica – a ovim filmom se odaje počast “čovjeku posebnog kova, duši od čovjeka, koji nikoga nije ostavljao ravnodušnim”, kako ga naziva autor filma.

Ulaz na projekciju moguć je isključivo uz predočenje COVID potvrde do popunjenja kapaciteta, a sve dodatne informacije dostupne su na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

izvor: dalmatinskiportal.hr

Share.

Leave A Reply