Višestruka korist od izgradnje Županijskog IT centra na Splitu 3

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Župan Blaženko Boban u društvu pročelnika Upravnog odjela za informatiku i zajedničke poslove Damira Brčića obišao je radove na izgradnji Županijskog IT centra na Splitu 3 (bivša robna kuća “Varteks”). Tom prilikom istaknuo je kako je ovaj objekt pozicioniran na strateškom mjestu. “Županijski IT centar nalazi se blizu Sveučilišta te će mladi ljudi, koji završavaju studije i žele krenuti u poduzetničke vode, ovdje imati svoj dom. Drago mi je da će i ovaj prostor, koji je do sada bio derutan, dobiti novu vizuru. Sve to će, osim gospodarskoga, imati i funkcionalni učinak jer će građanima s ovoga područja biti jedno ugodno mjesto i za druženje”, rekao je župan.

Pročelnik Brčić istaknuo je kako će ovaj prostor biti hram IT-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji. “Ovdje će biti mjesto okupljanja cijele naše IT zajednice. Tu ćemo razvijati startup scenu, već započetu kroz projekte ICT županija, StartIT akademija i slične. Tu ćemo imati i coworking prostor, otvoren za predstavnike tvrtki, direktore, djelatnike te studente i sve posjetitelje i digitalne nomade, kao i sve one koji žele naći istomišljenike na jednom mjestu”, izjavio je Brčić.

Radovi se odvijaju u okviru županijskog projekta “ICT županija” te su krenuli početkom ove godine. Dovršetak 1. faze, vrijedan 1,8 mil. kuna, planira se do srpnja, a odmah će zatim krenuti i 2. faza uređenja i opremanja prostora kako bi dobio svu predviđenu funkcionalnost i bio spreman za korištenje. Planira se urediti prizemlje, 1. kat te dvije podrumske etaže.

Share.

Leave A Reply