Vodovod i kanalizacija uveo moratorij na ovrhe

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sukladno mjerama Grada Splita za ublažavanje negativnog efekta koronavirusa na gospodarstvo i građanstvo, Uprava Vodovoda i kanalizacije Split odlučila je odgoditi naplatu usluga svim fizičkim i pravnim osobama.

Računi od 21. ožujka i nadalje će korisnicima biti poslani redovno, kao i do sada, uz naznaku da rok za njihovo dospijeće iznosi 90 dana, umjesto dosadašnjih 30. To znači da u ovom tromjesečnom razdoblju VIK neće pokretati ovršne postupke za neplaćene račune.

‘Do kada će mjera odgode plaćanja računa biti na snazi, korisnike ćemo naknadno izvijestiti putem naših mrežnih stranica i profila na društvenim mrežama (Facebook)’, poručuju iz VIK-a.

Podsjetimo, u skladu s naporima na nacionalnoj razni za suzbijanje ekonomskih šteta nastalih kao posljedice epidemije koronavirusa (COVID-19), gradonačelnik Andro Krstulović Opara donio je set mjera za pomoć građanima i poduzetnicima koji su pogođeni Odlukom o zabrani rada Nacionalnog stožera civilne zaštite, među kojima je i ova odgoda naplate računa VIK-a.

 

Share.

Leave A Reply