Volonteri, prijavite se ako ne želite biti panjevi: u Splitu uskoro kreće velika akcija kolektivne sadnje na više lokacija

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U sklopu nacionalne kampanje ˝Zasadi stablo, ne budi panj˝ u Splitu uskoro kreću dani kolektivne sadnje i to u suradnji s gradskom firmom Parkovi i nasadi, koja će, uz podršku volontera mlada stable saditi na raznim lokacijama diljem grada.

Među njima i na području Šumice poviše Ovčica, zatim na plaži za pse Duilovo, te na plaži za osobe s invaliditetom, u suradnji sa Splitskom obalom, a mladice će ˝niknuti˝ i na Mejama, Kmanu, Njivama, Mertojaku i Bačvicama.

Točni datumi planirane sadnje ovisit će, kako doznajemo od Lare Javorčić, koordinatorice kampanje za Splitsko dalmatinsku županiju, o vremenskim i drugim okolnostima, a uz popis točnih lokacija, te vrsta stabla čija se sadnja planira potražiti ih možete na Facebook stranici kampanje.

Organizatori pozivaju sve sugrađane voljne zasaditi stablo po vrsti koju je struka odabrala, bilo u ime obitelji, djeteta, prijateljstva, braka, kućnog ljubimca, ili drugog da i sami doniraju stablo uz koje će se postaviti pločica s njihovim imenom, te godina sadnje naziv vrste, da se prijave za sudjelovanje najkasnije danas, 22. veljače.

Share.

Leave A Reply