Vukovarska prema Cityju dobiva još jedan trak koji će se spojiti s Ulicom hrvatske neovisnosti koja se završava

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svi koji posljednjih dana voze ili idu prema City Centeru one zasigurno su doživjeli šok i to pozitivni. Naime, nakon 11 godina dio Vukovarske ulice koja se pruža od groblja Lovrinac prema City Centeru one, dijelom se privodi svrsi.

Dakle “cesta duga 11 godina” jer je ovaj trgovački centar otvoren 2010., mogla bi uskoro, za nekih, najviše mjesec dana dobiti još jedan južni kolnički trak koji će ići od groblja prema šoping centru.

Kada ovaj novi, južni kolnički trak bude dijelom zgotovljen, s obzirom na to da su planirana dva južna kolnička traka, sjeverna strana ceste koja ide od Cityja prema gradu i koja sada dijelom ima samo jedan trak, dobit će još jedan.

Značajan pomak

Tako će od Cityja do grada Vukovarska ulica u tom dijelu biti u punom profilu.

– Nije ovo kraj mukama oko uređenja tog dijela Vukovarske, ali je svakako u pitanju značajan pomak. Ovim radovima dograđujemo još jedan prometni trak u smjeru Cityja, čime ćemo omogućiti bolje i sigurnije prometovanje tom dionicom ceste, poglavito sada, kada uskoro budu gotovi radovi na prometnici u Ulici Hrvatske neovisnosti (od Sirobuje prema Cityju).

Taj će projekt biti završen za nekih mjesec dana i to je de facto novi ulaz u Split iz smjera istoka – kazuje nam Jurica Vojnović, pročelnik Službe za izgradnju Grada Splita.

S obzirom na to da će ovo novo privremeno rješenje Vukovarske s još jednim dodanim prometnim trakom olakšati kudikamo prometovanje tim dijelom grada, zanimalo nas je zašto takvo rješenje nije i prije doneseno, poglavito zbog toga što za još jedan kolnički trak (južni) nije trebalo rješavati nikakve imovinsko-pravne odnose.

Odnosno, Splićani su se proteklih 11 godina “satrali” vozeći prema Cityju, pogotovo u doba božićnih blagdana, a moglo se bez puno muke napraviti još jedan prometni trak.

– To sam pitanje i ja postavio, prije tri godine kada sam došao na ovo radno mjesto. Međutim, struka je tada rekla da je jedan trak prema istoku (prema Cityju) dovoljan za “krnji” promet jer nije napravljena Ulica hrvatske neovisnosti. Kako se sada napokon ta ulica privodi svrsi otvorila se potreba za još jednim trakom prema Cityju – kazuje Vojnović.

Još dvije parcele

Kada bi Vukovarska u tom dijelu grada mogla zasjati u punom sjaju i s četvrtim prometnim trakom, odnosno drugim južnim trakom prema istoku grada, Vojnović ne zna.

– Treba riješiti imovinsko-pravne odnose za još dvije parcele na južnoj strani kolnika, a to je izvan utjecaja Banovine, to mora riješiti sud. Moram napomenuti da se radi i na semaforizaciji Vukovarske, na budućem raskrižju s Ulicom hrvatske neovisnosti, odmah pokraj ulaza u garažu Cityja – kazuje Vojnović.

Zanimalo nas je hoće li se Vukovarska uskoro probiti i dalje od Cityja, prema TTTS-u i na taj način omogućiti normalno širenje grada, koji se baš i nema gdje širiti.

– O tome će odlučivati nova gradska vlast – zaključio je Jurica Vojnović.

E, pa nova gradska vlast bi trebala odlučiti da daljnje širenje Vukovarske bude prioritet, budući se “grad do Cityja” mora širiti dalje i omogućiti svojim stanovnicima nove sadržaje. A njih, zasigurno neće biti bez suvremene prometnice.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply