Zahuktali su se radovi na zapadnoj rampi na ulazu u Split, grade se potporni zidovi, a počelo se i s izradom temelja podvožnjaka. Ivica Budimir: Trenutno nema zastoja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zahuktali su se radovi na izgradnji zapadne rampe na ulazu u Split. 

Podsjetimo, tvrtke “Colas” i “Degal Tehnika” kao izvođači radova uvedeni su u posao 21. rujna ove godine od strane investitora Hrvatskih cesta. Riječ je o projektu pod nazivom Izgradnja rampe s deniveliranog kolnika D8 na zapadni servisni kolnik, neposredno iz čvorišta s Ulicom Domovinskog rata u Splitu.

Da bi se omogućio početak izvođenja radova, prvo je izvedena privremena rampa (ulaz prema Mertojaku) i postavom privremene signalizacije promet teče bez većih problema.

Radi se punom parom, a Splićani su se već naviknuli i prihvatili novi prometni režim koji je trenutno na snazi, što nam je potvrdio i Ivica Budimir, voditelj “Colasa” za Dalmaciju.

– Vozači su prema našim informacijama zadovoljni trenutnom regulacijom jer nema zastoja kao u periodu prije početka radova. Gradilište je vrlo zahtjevno jer se radi neposredno uz ceste pod stalnim i gustim prometom. Trenutno se grade potporni zidovi buduće rampe deniveliranog kolnika i započeti su radovi na izradi temelja podvožnjaka.

Započeli smo i sa zahtjevnim geotehničkim radovima na pokosima iza zidova. Na izdvojenom pogonu proizvode se betonski nosači za nadvožnjak i podvožnjak koji će biti naknadno postavljeni – objasnio nam je Budimir. 

Istaknuo je da je zahvat dužine samo 500 metara, ali je iznimno zahtjevan.

– Gradilište je isprepleteno raznim instalacijama, a sva organizacija gradilišta i tehnologija izvođenja je podređena sigurnosti i nesmetanom odvijanju prometa.

Radovi za sada teku po planu. Dinamiku povremeno ometaju loši vremenski uvjeti, ali ne očekujemo veće probleme. Nadamo se da su vozači zadovoljni i apeliramo na opreznu vožnju i strpljenje u zoni radova – poručio je Budimir.

Ugovorni rok završetka svih radova je 12 mjeseci, odnosno rujan 2022. godine, a njihova vrijednost iznosi 24.127.140,93 kuna (bez PDV-a).

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply