Zamjenik Ivošević razgovarao s predstavnicima stanara GK Sućidar i Mertojak: Split će dobiti prve dvije javne garaže u pravom smislu riječi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević na vlastitu je inicijativu sudjelovao na sastanku predstavnika stanara i gradskih kotareva Sućidar i Mertojak, održanom 24.11.2021. u prostorijama GK Sućidar s početkom u 19 sati.

Na trosatnom sastanku na temu uvođenja naplate u garažama u Krležinoj i Ostravskoj ulici iznesene su nejasnoće i bojazni predstavnika stanara i kotareva, kao i argumenti gradske uprave o nužnosti naplate i promjenama u odnosu na dosadašnji model povlaštenih stanarskih karata s rezerviranim parking mjestom, koje su trenutno na snazi u ostalim gradskim garažama.

Na prijedlog predstavnika stanara i čelnika gradskih kotareva, umjesto uličnih aparata koji su bili predviđeni prvotnom odlukom, na obje lokacije ugradit će se rampe i garaže će se tretirati kao vanulična parkirališta (naplata 24/7). Mjesta za osobe s invaliditetom iscrtat će se van garaža/rampi, ukinut će se mogućnost lokacijske povlaštene karte, a pravo na pretplatu imat će stanari koji imaju prebivalište u krugu od 3 minute hoda od predmetne garaže te pravne osobe koje imaju sjedište u navedenom obuhvatu.

Postojeći Zaključci o održavanju i upravljanju kojima je Grad Split navedene garaže dao na upravljanje gradskom komunalnom društvu Split parking d.o.o. će se izmijeniti, a početak naplate će se odgoditi do realizacije javne nabave i instaliranja tražene opreme od strane Split parking d.o.o.

Stanari kotareva Sućidar i Mertojak koji su podnijeli zahtjeve za izdavanje povlaštene parkirališne karte, ako budu zainteresirani za sklapanje Ugovora, ne moraju ponovno podnositi zahtjev već će ih Split parking pravovremeno pozvati na potpis Ugovora.

Garaže u Krležinoj i Ostravskoj bit će tako prve javne garaže u Splitu u pravom smislu riječi – dostupne svim građanima uz davanje prednosti stanarima bez rezerviranih mjesta, a Grad Split pristupit će izmjenama Odluke o javnim parkiralištima kako bi svi građani Splita imali jednak tretman i jednaku dostupnost ove komunalne usluge.

Share.

Leave A Reply