Zaposlenici splitskih vrtića dobivaju veća materijalna prava

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U zgradi Banovine upriličeno je danas potpisivanje Prve izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za zaposlenike u predškolskim ustanovama Grada Splita.

Ugovor je u ime Grada Splita potpisao gradonačelnik Ivica Puljak te predstavnici Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske i Sindikata radnika dječjih vrtića Grada Splita – HUS Split. Činu potpisivanja ugovora nazočile su i ravnateljice četiri splitske ustanove predškolskog odgoja; „Cvit Mediterana“, „Radost“, „Marjan“ i „Grigor Vitez“. Današnji čin, kako je rečeno, predstavlja poboljšanje materijalnih prava, kao i dostojanstva za ljude koji skrbe o našim najmlađima.

„Napravit ćemo sve u okviru mogućnosti da poboljšamo materijalna prava zaposlenika u vrtićima. Oni to zaslužuju. Ne mogu tete odgajati našu djecu ako nisu zadovoljne na svojem radnom mjestu. Dugoročno, želimo materijalna prava zaposlenika dječjih vrtića izjednačiti sa pravima zaposlenika Gradske uprave i gradskih firmi“, kazao je, među ostalim, gradonačelnik.

Prvom izmjenom i dopunom Kolektivnog ugovora za radnike u predškolskim ustanovama, Grad Split će omogućit povećanje koeficijenata složenosti poslova radnicima dječjih vrtića za 5 posto, zatim povećanje osnovice za plaću od 1. siječnja 2023. godine za 6 posto te povećanje osnovice za plaću od 1. srpnja 2023. godine za 6,5 posto.  Također, djelatnicima dječjih vrtića povećava se u 2023. godini regres sa 1.250,00 na 2.500,00 kuna te se povećava božićnica u 2023. godini sa 1.250,00 na 2.500,00 kuna.

Share.

Leave A Reply