Zbog najavljenog zahlađenja, sve su gradske službe u pripravnosti. Građani, zaštitite instalacije, a stariji neka ne izlaze bez potrebe!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Noćas se za splitsko područje najavljuje zahlađenje s temperaturama ispod ništice, pa iz Grada Splita upozoravaju građane da zaštite sebe i svoju imovinu.

– Sve nadležne gradske službe su u stanju pripravnosti kako bi pravovremeno reagirali na moguće izvanredne vremenske uvjete. Službe će djelovati ovisno o meteorološkim prognozama i stanju na gradskim ulicama i prometnicama.

Apeliramo na građane da na vrijeme zaštitite vodomjere, vodovodne instalacije, hidrantske priključke i slavine koji su izloženi hladnoći, nalaze se izvan objekta ili u negrijanim objektima (vikendice, garaže, konobe i slično).

Preporuka je starijim i osjetljivijim građanima da se ne izlažu niskim temperaturama bez potrebe. Čuvajte sebe i svoju imovinu, pomozite bližnjima nemoćnima i starijima oko nabave potrebnih namirnica kako biste ih poštedjeli izlazaka na hladnoću – poručili su iz Grada Splita.

Pozivaju građane koji imaju spoznaju o starijim i nemoćnim sugrađanima te beskućnicima da se obrate nadležnim službama, Crvenom križu i Udruzi MoSt.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply