Županija nabavila novi RTG aparat s 3 D snimkom Stomatološkoj poliklinici

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

– Danas smo svečano pustili u rad  RTG aparat s 3D snimkom, drugi s ovakvim tehničkim karakteristikama u Hrvatskoj. Drago mi je da je ravnatelj dr. Ćurić imao viziju što treba svim korisnicima stomatološke poliklinike, navlastito djeci, posebice djeci s posebnim potrebama – kazao je župan te se posebno zahvalio pokojnom Mirku Mikeliću koji je izniman doprinos dao upravo u  radu s djecom s posebnim potrebama.

Vrijednost ovoga uređaja je 560 tisuća kuna i u cijelosti ga je financirala Županija. Koliko sam čuo, uređaj smanjuje 90 % zračenje, a brzina snimka je skraćena na nevjerojatnih 1,9 sekundi do najviše 7 sekundi, što je u svijetu ovakve tehnologije samo dvije godine unazad bilo nezamislivo. Mogu danas najaviti lijepe vijesti i za naše druge zdravstvene ustanove o čemu ćemo također izvijestiti javnost, jer želimo i na ovaj način pokazati koliko cijenimo trud naših zdravstvenih djelatnika. Zapravo je to najmanje što možemo učiniti u znak zahvale svima njima koji kroz cijelo vrijeme pandemije virusa COVID-19 čine nadljudske napore, kako bi održali zdravstveni sustav u funkciji svih drugih pacijenata  u potrebi. Stoga ću i danas ponoviti apel svim našim građanima da svojim odgovornim ponašanjem čuvaju svoje najbliže, te da tako olakšaju posao svim našim zdravstvenim djelatnicima – kazao je župan Boban.

Na koncu kratkog obraćanja župan je čestitao sadašnjem ravnatelju, svim bivšim ravnateljicama i ravnateljima, svim djelatnicima ove županijske zdravstvene ustanove srebrni jubilej, 25 godina od utemeljenja.

Ravnatelj Stomatološke poliklinike, dr. Ante Ćurić je pozdravio okupljene ravnatelje i ravnateljice svih županijskih zdravstvenih ustanova i KBC-a Split, prof. dr. Julija Meštrovića, te je naglasio kako je nabavka ovakvog uređaja iznimno važna za pacijente, posebno za djecu s posebnim potrebama. Ćurić je kazao da očekuje da će ovaj primjer slijediti i druge slične zdravstvene ustanove. Zahvalio je županu i Županiji što na ovaj način pokazuje da razumije nimalo laku situaciju u kojoj se nalazi cjelokupno zdravstvo. U tom smislu je naglasio i dostatnu brigu županije o toliko potrebnim novim specijalizacijama. Sada je troje specijalizanata na specijalizaciji, još pet specijalizacija  je planirano za 2021. godinu, te čak 22 specijalizacije u petogodišnjem razdoblju. – Nikada nismo imali ovakvo razumijevanju i potporu Županije, na čemu ponovno zahvaljujem – naglasio je dr. Ćurić.

Treba dodati da je Županija još 2015. godine izdvojila sredstva za kupnju VelScope Vx lampe za rano otkrivanje oralnog karcinoma što je olakšalo i  pomoglo u ranoj dijagnostici oralnog karcinoma. Ovu lampu koja se koristi u dijagnostici u RH ima jedino Stomatološka poliklinika Split Odjel oralne patologije.

Share.

Leave A Reply