Cijena nogometnog kampa HNS-a u Zagrebu odjednom narasla za čak 120 milijuna kuna, a gradnja povjerena tvrtki u čijem nadzornom odboru sjedi – Zdravko Mamić!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zagrebačka gradska vlast na čelu s Milanom Bandićem za otprilike mjesec dana bi, kako piše Net.hr, na skupštini trebala glasovati o aneksu ugovora o ulaganju u Hrvatski atletsko-nogometni centar na Sveticama čiji je investitor Hrvatski nogometni savez.

Podsjetimo, prvim je ugovorom, potpisanim 2015. godine, ulaganje trebalo iznositi 92 milijuna kuna, no onda je izrađen projekt i ispostavilo se da za njegovu realizaciju treba, ni manje ni više, nego 220 milijuna kuna!

Međutim, ono što u prijedlogu novog ugovora posebno bode u oči, jest da se poslovi vezani uz izgradnju Hrvatskog atletsko-nogometnog centra odjednom prenose na društvo Svetice Sport d.o.o. Riječ je o tvrtki koju je osnovao Hrvatski nogometni savez, a prema podacima iz sudskog registra  u njenom Nadzornom odboru, između ostalih, sjede i dobro poznata lica iz crne kronike – predsjednik HNS-a Davor Šuker, ali i “savjetnik” Zdravko Mamić Damir Vrbanović, dvojac protiv kojih se na Županijskom sudu u Osijeku vodi proces zbog sumnji u izvlačenje milijuna iz Dinama, pranje novca, organizirani kriminal…

Društvance iz HNS-a, pak, kako tvrdi Net.hr, ne želi odgovoriti ni na jedno od spomenutih pitanja: ni zašto su troškovi otišli u nebo, ni zašto je u priču uletio novi subjekt u obliku društva Svetice Sport. Očito se stvara još jedna “lijepa priča”…

Preuzeto sa: SLOBODNA DALMACIJA

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: