Jadranu prva titula prvaka Hrvatske u fantastičnoj atmosferi na Poljudu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Konačno! Vaterpolisti Jadrana osvojili su svoju prvu titulu prvaka Hrvatske u 32. izdanju ovoga natjecanja, sretno im je bilo šesto finale, a za prestižan naslov su pobijedili jedan od najvećih europskih klubova, dubrovački Jadran AO s 11:8 u majstorici, petoj utakmici finala na Poljudu pred oko 1500 gledatelja! Po četvrtinama je bilo 4:1, 0:2, 4:2, 3:3 u ludo dobroj atmosferi na bazenu na Poljudu, jer su i navijači koliko i igrači bili „gladni“ titule prvaka. 

Ujedno je ovo prekid posta za elitne momčadske sportove u gradu pod Marjanom, jer na neku titulu prvaka čeka se od 2005. godine i Hajduka. Košarkaši Splita su posljednji i jedini put prvaci bili 2003. godine, a jedini splitski klub kao najbolji u državi bio je POŠK 1998. godine.

Jadran je potpuno zasluženo slavio u velikom finalu protiv kluba koji ima čak 17 titula prvaka i koji je ove sezone osvojio tri pehara, od toga je dvaput (Superkup, Kup) pobijedio baš splitski klub (treća je regionalna liga). Jadranaši su fenomenalno osvojili, poveli sa 4:0 u 7. minuti (Burić 2, Marinić Kragić, Butić), a onda su stali, odnosno Jug se digao i držao domaćina više od 13 minuta bez pogotka. Pritom su smanjili na 4:3 (Žuvela, Joković, Vukojević) i kad se možda očekivao potpuni preokret Jadran se trgnuo u trećoj četvrtini. Tomasović, inače Dubrovčanin, zabio je za 5:3 u 20. minuti. Smanjio je Fatović na 5:4, odgovorio Butić za 6:4, novu nadu Jugu donio Joković za 6:5, a onda se pred kraj treće dionice Jadran odlijepio na 8:5 zgodicima Burića i Zovića.

Još su se malo gosti opirali, gol Biljake za 8:6, no Marinić Kragić i Burić iz kontre otklanjaju svaku neizvjesnost – 10:6. Do kraja su još golove postigli Lazić i Kakaris za Jug, a Bukić za domaćina. Dakle, 11:8 i prva titula prvaka za Jadran.
izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply