Kaštelanin Slavko Gotovac: Kupujem Istru 1961

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Je li agoniji Istre 1961 došao kraj? Kako doznajemo, ekskluzivno, za kupnju dugovima opterećenog pulskog prvoligaša zainteresiran je – kaštelanski poduzetnik Slavko Gotovac! Potvrdu smo dobili iz prve ruke, od Gotovca osobno:

– Istina je, dao sam ponudu za kupnju kluba i sad čekam odgovor druge strane. Jučer sam razgovarao s pulskim gradonačelnikom Boris Miletićem i s jednim odvjetnikom, kazao sam im da ću pokriti sve dugove kluba uz uvjet da mi daju zemljište na kojemu ću graditi veliki shopping centar.

Eto kako se život zna poigrati, dojučerašnji većinski vlasnik Istre Michael Glover svojedobno je kandidirao postati vlasnik Hajduka, ali neće on u Split nego će Split u “njegovu” Pulu! Kaštelanin sa splitskom adresom dao je ponudu za kupnju Istre 1961.

Gotovac je jedan od dva (preostala) pretendenta na pulski klub, drugi je Dieter Burdenski, nekadašnji poznati vratar Werdera iz Bremena, a koji je u “priču iz Pule” upao posredstvom našeg bivšeg reprezentativca i igrača Werdera Jurice Vranješa. Burdenski je već vlasnik 72 posto dionica poljskog prvoligaša Korona Kielce.

Još prije u kombinacijama su bili “jedan” austrijski i “jedan” švicarski investitor, kao i ulagač iz Rusije čiji odgovor na Aldo Drosini nikada nisu dočekali. Pa su u konkurenciji ostali još samo Gotovac i Burdenski.

A dvojba u čije će ruke klub iz Pule, kaštelanske ili njemačke, trebala bi, morala, biti riješena, već ovoga tjedna. Istri 1961, naime, prijeti oduzimanje pet HNL-bodova ukoliko do subote u 15 sati, kada gostuje kod Rijeke na Rujevici, ne isplati milijun i po kuna arbitražnog duga prema svojim, uglavnom bivšim, igračima i trenerima!

– To je prvo što se mora uplatiti kako bi deblokirali račun kluba i kako bi izbjegli administrativni gubitak bodova. Uz taj milijun i po moram isplatiti i bivšeg vlasnika Glovera. Rekao sam im jučer, pokrit ću sve dugove kluba, ta dva milijuna eura, još ću uložiti u klub, ali mi dajte zemljište na kojemu ću graditi shopping centar – otkriva nam Gotovac i dodaje:

– Nogomet je samo šlag na torti, sve ostalo je biznis. Kod nas su navikli da klubovi stalno pitaju novac od svojih gradova i županija, međutim, oni se moraju sami financirati. Sve je ovo biznis.

Kako doznajemo, novi vlasnik Istre 1961 morat će isplatiti “otpremninu” Michaelu Gloveru u visini od 300.000 dolara. Gotovac ili Burdenski.

Inače, kaštelanski poduzetnik poznat je po biznisu s kockarnicama i kupnji Brodmerkurovih dućana, vlasnik je brojnih nekretnina od koji je medijski možda i najpoznatija ona u Svetoj Nedjelji na Hvaru, vila ‘Sancta Domenica’, u kojoj je prošloga ljeta trebao ugostiti i slavnog nogometaša Lionel Messija!

Je li kupnja Istre 1961 gotova(c) stvar!?

IZVOR: slobonadalamcija.hr

Share.

Leave A Reply