Spektakl u Spaladiumu: od 20.30 sati Hrvatska protiv Gruzije kreće po polufinale Europskog prvenstva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Večeras od 20.30 sati vaterpolska reprezentacija Hrvatske kreće po polufinale Europskog prvenstva protiv protivnika, Gruzije, kojega bi sama odabrala prije starta ovoga natjecanja. U paklu Spaladium Arene, gdje će opet biti najmanje 9000 gledatelja, izabranici Ivice Tucka imat će s druge strane reprezentaciju čije su glavne poluge naturalizirani Gruzijci. Jedan Hrvat (Jelača), jedan Crnogorac (Sarić), jedan Talijan (Baraldi), dva Srbina (Vapenski, Vasić) drže ovaj sastav kojemu je izbornik Dejan Stanojević.

– U fazi smo natjecanja kad je svaka utakmica važna i svaki suparnik opasan – rekao je u startu jedan od dva Tuckova pomoćnika, Jure Marelja, čiji je otac Željko sa Šibenkom osvojio titulu košarkaškog prvaka Jugoslavije 1983. godine, kasnije otetu za „zelenim stolom“.

– Nitko više nema pravo na loš dan. Gruziju krasi organizirani vaterpolo, na neki način je to stara sovjetska škola i oplemenjeni su sa strancima.

Hrvatska je, inače, četiri puta igra protiv Gruzije i isto toliko puta pobijedila uz gol-razliku 68:19. Prije nešto više od dva mjeseca u osmini finala Svjetskog prvenstva u Budimpešti Barakude su bile bolje 13:7.

– Sumnjamo da oni mogu odigrati nešto bitno drugačije nego u toj utakmici. Bit ćemo spremni na sve.

Uz Marelju je govorio Matias Biljaka, momak koji se zbog vaterpola preselio u Zagreb. Do kraja prošle sezone igrao je za Mladost, novi klub mu je Jug. Koga Jug uzme, taj ne može biti prosjek. Biljaka se nametnuo izborniku na pripremama i evo ga u reprezentaciji.

– Jedino o čemu razmišljamo je Gruzija, ništa nas drugo ne zanima.

Kao i svi u našoj reprezentaciji Biljaka je opijen atmosferom u Spaladium Areni.

– Nisam siguran da mogu na pravi način opisati kako mi to vidimo i kako se osjećamo. Atmosfera je fantastična, ona nas „nosi“.

Hrvatska će u slučaju pobjede u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Italije i Francuske.

Raspored: 15.00 Mađarska – Crna Gora, 16.30 Italija – Francuska, 19.00 Španjolska – Grčka, 20.30 Hrvatska – Gruzija.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply