U Gradskoj upravi organiziran prijem za Filipa Mihaljevića, europskog prvaka u bacanju kugle

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Za atletičara splitskog ASK-a i  aktualnog europskog prvaka u bacanju kugle Filipa Mihaljevića, njegovog trenera Marka Mastelića i predsjednika Hrvatskog atletskog saveza, Ivana Veštića organiziran je jutros prijem u Gradskoj upravi. Primili su ih gradonačelnik Ivica Puljak, njegov zamjenik Antonio Kuznanić, v.d. pročelnik Službe društvenih djelatnosti, Mario Negotić i voditelj Odsjeka za sport, Igor Maretić.

Dvadeset osmogodišnji Filip Mihaljević osvojio je naslov prvaka u bacanju kugle na Europskom prvenstvu u atletici održanom u Münchenu sredinom kolovoza. Do naslova prvaka stigao je hicem od 21,88 metara koji je bacio u zadnjoj šestoj seriji ostvarivši tako najveći uspjeh svoje karijere okrunivši se naslovom europskog prvaka u bacanju kugle, jednoj od četiri bacačke discipline u atletici.

Do sada su najbolji rezultati Mihaljevića bili bronca s dvoranskog SP-a u Portlandu 2016. i bronca s dvoranskog EP-a u Torinu prošle godine. Lani je na Olimpijskim igrama u Tokiju ostao bez finala, baš kao i na svoja prva dva europska prvenstva, u Amsterdamu i Berlinu, kada doduše nije bio ovako kvalitetan kao danas.

Share.

Leave A Reply